Haarlem,
05
december
2023
|
08:41
Europe/Amsterdam

‘Succesvol ondernemen? Volhouden is key!’

Start Up Campus Haarlem in gesprek met Ayaz Saadatpour Vahid

Ayaz Saadatpour Vahid

Ayaz Saadatpour Vahid (19), eerstejaarsstudent Information Technology bij Hogeschool Inholland Haarlem, start zijn eigen bedrijf in contentcreatie voor social media. Dat is waar zijn passies voor muziek én media samenkomen.

Click here for the English version.

Als ik ergens voor ga, dan doe ik dat 100%
“Ik ben enthousiast en leergierig. Als ik ergens voor ga, dan doe ik dat 100%. Ik woon nog geen drie jaar in Nederland maar mijn gedachten zijn al in het Nederlands. Ik leerde de taal snel en zelf vanuit huis. Mijn vader kreeg werk in Nederland en samen met mijn familie zijn wij uit Iran hierheen verhuisd. Om te kunnen starten bij Inholland, heb ik eerst in een ISK (Internationale Schakelklas, red.) gezeten en uiteindelijk mijn Iraanse diploma via de ambassade gehaald.”

“Voordat ik hier kwam, had ik veel sociale angsten. Zo durfde ik niet op iemand af te stappen en was ik erg introvert. Maar al snel kwam ik erachter, dat als ik iets in Nederland wil bereiken, ik andere mensen nodig heb. En dus ging ik mijn angsten aan. En kijk eens waar ik nu ben! Ik ben erachter gekomen dat ik juist hou van nieuwe mensen leren kennen, communiceren en contact opnemen. Dit had ik nooit willen missen.”

Combinatie muziek en media
“Al mijn hele leven ben ik bezig met muziek en media. Via de ISK kwam ik aanraking met Common Frames. Dat is een organisatie die film- en mediaprojecten oppakt met (jonge) nieuwkomers. Daar produceerde ik voor het eerst mijn eigen film. De organisatie pikte mijn werk eruit en voegde mij toe aan hun Talent Team. Nu krijg ik zelfstandige film- en mediaklussen en ben ik dus mijn eigen bedrijf gestart. Ik wil andere ondernemers helpen groeien door mijn digitale contentcreatie.

Ik maak video’s, foto’s maar ook muziek. Thuis heb ik een kleine studio en maak ik verschillende stijlen zoals flamenco, pop, rock en e-music.”

“Communicatie is altijd belangrijk geweest in ons leven, maar heeft altijd verschillende vormen gehad. Eerst waren er gesprekjes, toen kwam er een krant, boeken en nu is social media een grote informatiebron. Als je veel mensen wilt bereiken, is social media de go to. Mijn huidige klanten zijn bedrijven en organisaties die events organiseren. Maar ik blijf mezelf ontwikkelen om ook andere doelgroepen te overtuigen om met mij te werken.”

Mijn doel is om iets toe te voegen aan de maatschappij. Ik wil graag dat mensen mij herinneren als de jongen die ‘goed’ doet.

Mijn eerste klant stond op straat
“Mijn eerste klant was een muzikant uit Hilversum. Wij waren daar op straat voor ons filmproject. En ik maakte een paar shots van een muzikant. We raakten in gesprek en begonnen elkaar te volgen op Instagram. Later zag ik via Instagram dat hij een videograaf zocht voor een optreden. Die videograaf, dat werd ik! En zo had ik mijn eerste klant. Dit klinkt gemakkelijk. Maar je moet wel weten, ik ben al duizend keer op straat geweest. Iedere andere keer lukte het niet. En deze keer wél. Ik bedoel maar: volhouden is key!”

“Ik hoop dat klanten ervaren dat ik georganiseerd ben. Dat ik mijn zaakjes op orde en onder controle heb. En natuurlijk dat ze blij en tevreden zijn. Voor minder doe ik het niet. Mijn doel is om iets toe te voegen aan de maatschappij. Ik wil graag dat mensen mij herinneren als de jongen die ‘goed’ doet. En natuurlijk heel mooi werk aflevert. Ik ben vrolijk en blij als ik dit werk mag doen. Daarom komen de mensen bij me terug.”

Als ik niets doe, komt het ook niet naar mij toe
“Bij SUCH volg ik sinds oktober het Start-programma. Ik was al gestart met ondernemen, maar ik gebruik de workshops ook als extra check of ik op het goede pad ben. Ik ontmoet gelukkig ook andere studenten die ondernemen. Ik wil mij nog meer ontwikkelen op het netwerken. Ik realiseer mij dat als ik niets doe, er ook geen nieuwe klanten naar mij toe zullen komen.”

“Nu heb ik nog een bijbaan náást mijn onderneming. Maar mijn wens is natuurlijk om mijn geld te verdienen met ondernemen. Laatst hoorde ik iemand zeggen: ‘Blijf durven! Het is niet erg om fouten te maken. Blijf doorgaan’. Dit doe ik. Als je problemen op je pad tegenkomt en je het werk daarna nog steeds leuk vindt, dan weet je dat je op de juiste weg bent.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.