Haarlem,
11
oktober
2021
|
14:00
Europe/Amsterdam

Terugblik op eerste bruisende co-creatiesessie ‘Why internationalisation?’

“Wat zijn we met veel mensen die het belang van internationalisering inzien”, merkte een deelnemer op tijdens de eerste co-creatiesessie ‘Why internationalisation?’. En met veel waren we zeker! Bijna 50 collega's en studenten van verschillende stafdiensten en domeinen deelden hun perspectief op internationalisering. Ideeën borrelden op, treffende beelden werden gevormd. Het was een collectieve en inspirerende sessie die het fundament vormt voor de volgende co-creatiesessie op 12 oktober.

Deelnemers als co-creators
De co-creators zijn samen op reis gegaan door de wereld van internationalisering. Deze wereld definieerden zij zowel in woord als in beeld. Onder meer met beelden van mensen die met elkaar in verbinding staan en jonge kinderen van diverse achtergronden. Woorden die opborrelden bij de deelnemers waren onder meer een ‘rijke en diverse leeromgeving’ en de ‘global professional’.

De co-creators deden tijdens hun journey ook de praatplaat van de Inholland-professional aan. Zij verrijkten deze vanuit een internationaliseringsperspectief. Alle input van de co-creators kwam uiteindelijk samen in een gezamenlijke definitie van internationalisering.

De diversiteit van de deelnemers maakt deze sessies heel waardevol. Van buitenlandse student tot stafmedewerker; iedereen heeft zijn eigen kijk op internationalisering.
Pieter Pot, manager bij domein Agri, Food & Life Science

"It can help people find where they belong and find which environment helps them shine."
Larisa Dima, student Domein Creative Business

Door samen na te denken over internationalisering, weloverwogen keuzes te maken en hier vervolgens ook écht voor te gaan, kan internationalisering binnen Inholland beter op de kaart worden gezet.
Koos Zwaan, werkzaam bij de onderzoeksgroep Creative Business, het International Music Industry Lab en de opleiding Business Innovation

Komende co-creatiesessies
Alle inzichten die op deze eerste reis zijn opgedaan, nemen we mee naar de volgende twee cocreatie-sessies. Daarin werken we gezamenlijk verder aan de visie op internationalisering. De volgende sessies staan gepland:

Sessie 2: Movement
Dinsdag 12 oktober van 09.00 tot 13.00 uur

Hierin staat centraal: Waar werken we naartoe als het gaat om internationalisering? Wat is onze stip op de horizon? Wat is dan de beweging die we moeten maken?

Sessie 3: Output
Donderdag 4 november van 13.00 tot 16.00 uur

In deze laatste sessie werken we toe naar: Wat is nodig om internationalisering te laden, haalbaar te maken en in actie te komen? 

Wil je meer weten, mail dan naar whyinternationalisation@inholland.nl.

Het projectteam Why internalisation: Danielle Leentjens (Domein Techniek Ontwerpen en Informatica), Kathelijn Rijkels (Onderwijsbeleid en Juridische Zaken), Nynke Moens (Domein Creative Business), Francis Lagendijk (Centrale Studenten Administratie), Brigitte Spa (Centrale Studenten Administratie), Jannerieke Hommenga (Domein Creative Business) en Veerle Desmedt (Communicatie & Human Resources).

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.