Den Haag,
02
april
2020
|
14:13
Europe/Amsterdam

UPDATE 2 april - Besluit 1 juni ongewijzigd, openingstijden aangepast

shutterstock_1625661736

De overheid maakte dinsdag 31 maart bekend dat alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus, worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Voor Hogeschool Inholland betekent dit dat het eerder genomen besluit blijft staan om tot maandag 1 juni door te gaan met het geven van online onderwijs (op afstand). Wel passen we de openingstijden van de gebouwen aan. Er vinden geen fysieke onderwijsactiviteiten meer plaats tot 1 juni (zoals lessen, werk- en projectgroepen, overleggen en tentamens).  

Wijziging openingstijden gebouwen 
Per maandag 6 april wijzigen de openingstijden van onze gebouwen. Vanaf dat moment zijn de gebouwen open van 10.00 tot 15.00 uur (in plaats van 8.00 tot 16.30 uur). Voor de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en studenten is het nadrukkelijke advies om thuis te werken en te studeren en de richtlijnen van het RIVM te blijven volgen.  

In meivakantie alle gebouwen gesloten
Gesloten blijven het OZW-gebouw, het ACTA-gebouw en locatie Naaldwijkstraat in Amsterdam en het gebouw in Dordrecht. In de vakantieperiode van maandag 27 april tot en met dinsdag 5 mei zijn álle gebouwen gesloten. 

Bereikbaarheid Servicepunt 
De fysieke dienstverlening van het Servicepunt stopt per 6 april, online en telefonisch blijft het Servicepunt bereikbaar. De uitgave en/of inname van materialen zijn alleen mogelijk op afspraak.

Advies blijft: werk thuis en houd afstand 
Collegevoorzitter Jet de Ranitz: “Voor de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en die van de studenten is en blijft ons nadrukkelijke advies om thuis te werken en te studeren en de richtlijnen van het RIVM te blijven volgen. Wij moedigen aanwezigheid in het gebouw niet aan, gelet op de adviezen van het RIVM en de richtlijnen van de regering. Tegelijkertijd realiseren we ons dat dat niet altijd mogelijk is om verschillende redenen, zoals bijvoorbeeld een uitzonderlijke privésituatie. Ook kan het zijn dat een student of collega niet over de benodigde faciliteiten beschikt. In dat geval kun je op de vestiging terecht." 

"Bevind je je toch in een van de gebouwen, neem dan de fysieke afstand van minimaal 1,5 meter in acht. We hebben grote waardering voor de collega’s die iedere dag weer aanwezig zijn op de locaties om de gebouwen open te houden. Mede voor hen wil ik je vragen de afstand in acht te nemen. Wie zich hier niet aan houdt, wordt verzocht het pand te verlaten." 

Afstandsonderwijs gaat door 
Ondertussen bereiden we ons erop voor dat er tot het eind van dit collegejaar afstandsonderwijs zal zijn. Mocht het kabinet aangeven dat er eerder ruimte ontstaat voor activiteiten op de vestiging, dan zullen wij gedoseerd weer opstarten. 

Meer informatie
Voor meer informatie, zie de veelgestelde vragen op iris.inholland.nl of inholland.nl/coronavirus. Meer vragen en antwoorden over het coronavirus vind je op de website van het RIVM of – specifiek met betrekking tot het onderwijs – op de website van het ministerie van OCW.
 

Zorg sowieso dat je goed geïnformeerd bent over de fabels en feiten rond het coronavirus. Meer informatie vind je op de site van het RIVM en de GGD. Daarnaast heeft de overheid ook een algemeen informatienummer geopend: 0800-1351 waar je met vragen terecht kunt.