Den Haag,
25
maart
2020
|
14:09
Europe/Amsterdam

UPDATE 25 maart 14.00 uur – Online onderwijs verlengd tot 1 juni

shutterstock_1625661736

Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen van het kabinet afgelopen maandag heeft Hogeschool Inholland besloten om tot 1 juni door te gaan met het geven van online onderwijs (op afstand).  Sinds 13 maart vinden al geen fysieke onderwijsactiviteiten meer bij Inholland plaats – deze maatregelen worden voortgezet.  

Het kabinetsbesluit om evenementen en samenkomsten tot 1 juni te verbieden zorgt voor onduidelijkheid over de vraag wat dit betekent voor onderwijsactiviteiten van hogescholen en universiteiten. Daarom is besloten om ook na 6 april waar mogelijk door te gaan met online onderwijs.

We willen rust creëren voor onze docenten en duidelijkheid geven aan onze studenten”, zegt collegevoorzitter Jet de Ranitz in een reactie. “Inmiddels zijn we, net als bij andere instellingen, heel goed op weg om het reguliere onderwijs in de schoolgebouwen te vervangen door online onderwijs. Wij vinden het in deze bijzondere omstandigheden van belang om onze mensen de rust en ruimte te geven om het online onderwijs verder vorm te geven en de kwaliteit te borgen. Daarmee kunnen we onze studenten zo goed mogelijk helpen hun studie te vervolgen. Ik ben trots op de initiatieven en creativiteit die het online onderwijs met zich meebrengen.” 

Hogeschool Inholland bereidt zich tegelijkertijd voor op een situatie waarin tot het einde van het studiejaar 2019-2020 alleen online onderwijs wordt gegeven. De Ranitz: “Mochten de coronamaatregelen van de overheid versoepeld worden, dan zullen we bekijken of bepaalde vormen van onderwijs en toetsing weer op de vestigingen kunnen plaatsvinden. 

De meeste gebouwen van Inholland blijven vooralsnog open, maar het nadrukkelijke advies is en blijft om thuis te werken en te studeren en afstand te nemen. De Ranitz: “Als je niet thuis kunt studeren of werken omdat je daar geen faciliteiten hebt, zullen we je de toegang tot het hogeschoolgebouw niet weigeren. Maar wij moedigen dit niet aan, gelet op de adviezen van het RIVM en de richtlijnen van de regering. Iedereen die zich in onze gebouwen bevindt, dient fysieke afstand van minimaal 1,5 meter in acht te nemen.” 

Meer informatie
Voor meer informatie, zie de veelgestelde vragen op iris.inholland.nl of inholland.nl/coronavirus. Meer vragen en antwoorden over het coronavirus vind je op de website van het RIVM of – specifiek met betrekking tot het onderwijs – op de website van het ministerie van OCW.
 

Zorg sowieso dat je goed geïnformeerd bent over de fabels en feiten rond het coronavirus. Meer informatie vind je op de site van het RIVM en de GGD. Daarnaast heeft de overheid ook een algemeen informatienummer geopend: 0800-1351 waar je met vragen terecht kunt.