16
november
2022
|
15:00
Europe/Amsterdam

Veerkrachtig opgroeien: ‘vind je eigen stem’

femke kaulingfreks

“Wanneer ik als lector een lezing geef, trek ik graag knalroze hakken aan. Ik houd er niet van om in één hokje te passen. Ik wil me vrij voelen. Dat wil ik mijn studenten ook meegeven: je kunt net als ik dol zijn op make-uptutorials en luisteren naar hiphop, en tegelijkertijd een goede wetenschapper zijn. Dat gaat hand in hand.”  Femke Kaulingfreks, lector Jeugd en Samenleving, gaat in het interview dat NWO met haar had, in op hoe ze jongeren wil inspireren hun eigen stem te vinden. Daarbij is ze ook open over haar eigen ervaringen.

Het interview geeft een mooi inkijkje in de drijfveren en persoonlijke ervaringen van Femke en hoe ze deze meeneemt in haar werk als wetenschapper. In haar onderzoekswerk ziet ze bijvoorbeeld dat het belangrijk is dat jongeren zelf hun zogeheten hulpbronnen kunnen inschakelen. Deze hulpbronnen komen – zoals in haar eigen jeugd - soms uit onverwachte hoek.

Ook gaat ze dieper in op het doen van geëngageerd onderzoek en haar ambitie om de samenwerking met de universitaire wereld te versterken. “Op de universiteit worden mooie fundamentele inzichten ontwikkeld, die we juist meer moeten samenbrengen met het handelingsperspectief van het hbo. Onderzoek doe je op het hbo altijd in consortia met beleidsmakers en organisaties uit de praktijk. Dat spreekt me aan, ik heb het gevoel dat ik hier echt impact kan maken op de maatschappij.”

Lees het volledige artikel op de website of in het magazine (pdf) van NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek).  

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.