22
maart
2021
|
15:32
Europe/Amsterdam

Verschillende opleidingen Agri en Voeding tijdelijk gratis bij Inholland Academy

Impuls voor de food, feed en agro-industrie dankzij subsidie NL leert door

Agri en Voeding - NL leert door

Ondernemers binnen de food, feed en agro-industrie staan door de COVID-19 crisis voor grote uitdagingen. Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie en 13 samenwerkende partners, waaronder Inholland Academy en de brancheverenigingen Plantum, Athos en Handel Groeit, hebben de handen ineen geslagen om de leercultuur binnen organisaties in deze sectoren te blijven stimuleren. Dit doet men door middel van de subsidie NL leert door. Hiermee kan Inholland Academy nu tijdelijk de scholingsprogramma’s Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole, Teelexpert - Biologie in de praktijk en Verandermanagement in de (glas)tuinbouw gratis aanbieden. Werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en ZZP’ers kunnen gebruik maken van deze subsidieregeling. Inschrijven is nu mogelijk, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole
De cursus Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole behandelt in 2,5 dag de basiskennis voor het inzetten van sensorisch onderzoek voor kwaliteitscontrole in de voedingsmiddelenindustrie. Aan bod komen onderwerpen als het definiëren van sensorische kwaliteit en sensorische specificaties, de belangrijkste sensorische testen die gebruikt kunnen worden in de QC, toepassing van instrumentele waarnemingen aan de productielijn, het definiëren van moeilijk waar te nemen attributen zoals bijvoorbeeld crispness, crunchiness, kleur en geur, gegevensverzameling en datarapportage. Het programma start op dinsdag 11 mei en wordt deels online, deels op Inholland Delft verzorgd.

Teeltexpert - Biologie in de praktijk
Kennis van de teelt wordt steeds belangrijker binnen de productiebedrijven. Hoe stuur je een plant op optimale kwaliteit en productie? In dit blok Biologie in de praktijk, onderdeel van de opleiding Teeltexpert, leer je alles over de werking van de plant. Vanaf dinsdag 13 april word je in 9 online lessen meegenomen in tal van onderwerpen, zoals plantenhormonen, sapstromen, voortplanting, morfologie en fotosynthese. Je leert waaruit een plant is opgebouwd en hoe de plant werkt. Deze kennis gaat je o.a. helpen om energieverbruik te reduceren en efficiëntere inzet van gewasbeschermingsmiddelen. Aan de hand van het practicum ga je in de praktijk aan de slag, in je eigen gewas. Al deze kennis wordt getoetst tijdens de voorlaatste bijeenkomst op Inholland Delft.

Verandermanagement in de (glas)tuinbouw
Al eens afgevraagd wat digitalisering, Big Data, circulair of de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling aan veranderingen binnen jouw bedrijf gaan betekenen? Al nagedacht over hoe je jouw staf en medewerkers bewust maakt van de gevolgen van deze veranderingen voor de ontwikkeling van de organisatie en medewerkers? Heb je in jouw functie binnen de (glas)tuinbouw te maken met veranderingsprocessen en zoek je praktische handvatten om een verandertraject gestructureerd aan te pakken en resultaten te boeken? Dan komt de training Verandermanagement in de (glas)tuinbouw op het juiste moment. In deze training, die start op maandag 26 april, leer je draagvlak te creëren en om te gaan met weerstanden en omgevingsinvloeden. Je krijgt inzicht in de effectiviteit van jouw advies- en leiderschapsvaardigheden in relatie tot veranderprocessen.

Meer informatie?
Wil je meer weten over de verschillende scholingsprogramma’s? Bezoek de website van Inholland Academy of neem contact op met opleidingsadviseur Martijn Haas via T: 06 1112 7371 of E: martijn.haas@inholland.nl.