Haarlem,
15
september
2021
|
12:13
Europe/Amsterdam

Versoepelingen coronamaatregelen: hoger onderwijs weer helemaal open

mondkapje afdoen

Met de start van het nieuwe studiejaar en de coronaversoepelingen is het goed en fijn jullie allen op de hogeschool te zien. Het onderwijs op locatie heeft zijn draai weer gevonden.

En de persconferentie van gisteravond bracht ons nog meer goed nieuws. Per 25 september gelden voor ons onderwijs geen beperkingen meer. De 1,5 meter was al vervallen. Daar komt bij dat je geen mondkapje meer hoeft te dragen in onze gebouwen. Ook vervalt de maximale groepsgrootte van 75 personen.

Verder wordt voor medewerkers het thuiswerkadvies iets aangepast: werk thuis als het kan en als het nodig is voor je werk, kom je naar de hogeschool. Bespreek met je team en je leidinggevende hoe je hiermee omgaat en hoe je dit het beste kunt doen.

Zelftest
Wel blijft het advies (het is niet verplicht) voor studenten en collega’s om met regelmaat preventief een zelftest te doen als je naar de hogeschool komt. Bij een positieve uitslag van de zelftest blijf je thuis en maak je een afspraak voor een PCR-test bij de GGD. Een zelftest doen is ook verstandig als je gevaccineerd bent. En uiteraard blijf je thuis als je klachten hebt en laat je een PCR-test doen bij de GGD.

We hopen verder dat je er over nadenkt om je te laten vaccineren. Om het virus te bestrijden is het immers van belang dat zoveel mogelijk mensen dit doen.

We weten dat er bij sommigen ook zorgen zijn en dat het spannend kan zijn om weer met veel mensen samen te komen. Maak het bespreekbaar met je docenten, medestudenten, binnen je team en met je direct leidinggevende.

We wensen jullie een heel mooi studiejaar toe!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.