Haarlem,
22
april
2020
|
10:29
Europe/Amsterdam

Wat betekent deze coronatijd voor jou? Deel je verhaal!

We zitten midden in een veelbetekenende crisis en zijn benieuwd wat de coronamaatregelen voor jou betekenen. Waar loop je tegenaan, wat helpt je om positief te blijven? Deel je verhaal en help de situatie voor andere jongeren te verbeteren.

Je mag creatief zijn in woord en beeld; maak bijvoorbeeld een tekening,  vlog, een gedicht, een raptekst of een foto. Kijk of je in je bijdrage antwoord kunt geven op een aantal vragen. Vermeld ook je leeftijd en de gemeente waar je woont. En maak je geen zorgen, alles wat je deelt blijft anoniem. Bekijk hieronder een voorbeeld van onze lector Femke Kaulingfreks.

De verhalen gebruiken onderzoekers van onze onderzoekslijn Jeugd en Samenleving  om in kaart te brengen hoe het gaat met jongeren tussen de 16 en 25 jaar tijdens de coronacrisis. We delen de uitkomsten van het onderzoek en ons advies met scholen, gemeenten en organisaties die jongeren ondersteunen.

Jouw verhaal helpt ons bij het onderzoek. Doe je mee?

Onderzoeken naar studentenwelzijn in tijden van corona

Om de situatie van jongeren te verbeteren zijn we ook met andere onderzoeken gestart naar het welzijn van studenten.

- Zo verspreiden we nog een enquête voor een internationaal onderzoek naar stress, welzijn en de gevolgen van de coronacrisis voor je studie. We sturen alle studenten van Inholland binnenkort een mail met een uitnodiging voor deze enquête. Hou je Inholland-mail dus in de gaten!

- Ook is er een groep lectoren (Rutger Kappe, Femke Kaulingfreks, Ineke van Gent, Joke Hermes, Guido Walraven, Marnix Eysink Smeets en Machteld de Jong) die studenten gaan interviewen als aanvulling op het hierboven genoemde onderzoek. Met die resultaten adviseren zij hogescholen over wat zij kunnen doen voor studenten en hun studievoortgang. Wil je hier mee over weten? Neem dan contact op met Machteld de Jong, lector Diversiteitsvraagstukken (machteld.dejong@inholland.nl).