Alkmaar,
21
juni
2021
|
09:45
Europe/Amsterdam

Waterschade bij Inholland Alkmaar

Onderwijs kan doorgaan zoals gepland

Hogeschool Inholland

Op vrijdagavond 18 juni heeft de hogeschool wateroverlast opgelopen door het noodweer. In verschillende gebouwen van Inholland Alkmaar is er sprake geweest van lekkage. Op de avond zijn direct maatregelen getroffen om schade te beperken. Hoe groot de uiteindelijke schade is wordt nu onderzocht. Het onderwijs zal, naar verwachting, geen hinder ondervinden.

Op de begane grond van het A-gebouw is het water naar binnen gekomen via het plafond bij de afdelingen Inholland Serviceorganisatie (ISO) en Werving, Instroom & Relatiemanagement (WIR) Alkmaar. De hemelwaterafvoer van het groene platte dak boven deze twee afdelingen kon de hoeveelheid water niet aan.

Ook het platte dak van Gebouw C, vooraan op het terrein van de hogeschool, heeft onder de waterlast moeten lijden. De tweede verdieping is blank komen te staan. De kelders in het B-gebouw (B0) zijn onder water gelopen en ook bij studentencafé de SooS is er waterschade.

Schade herstellen
Hoe groot de waterschade is wordt nu onderzocht. Momenteel wordt er hard gewerkt om de eerste schade te herstellen. Gebouw C en de kelders van het B-gebouw zijn leeggepompt. Bij ISO en WIR wordt met waterstofzuigers en drogers gewerkt. Bij ISO en WIR zijn belangrijke documenten direct verplaatst naar een droge plek. De lift van Gebouw C is buiten gebruik voor nader onderzoek. Het Innovatielab in Gebouw C heeft op het eerste oog geen schade opgelopen. Bij de SooS is het water weg en wordt verdere schade opgenomen.

Het onderwijs kan doorgaan zoals gepland op een eventuele ruimtewijziging na. Docenten en studenten zullen door deze waterschade weinig overlast ervaren is de verwachting. Alleen voor de onderwijsactiviteiten die op de begane grond (A0) waren ingepland wordt een ruimtewijziging doorgevoerd tot in ieder geval 1 juli.

Zijn er toch wijzigingen nodig in het onderwijs dan krijg je als student informatie via je opleiding. Collega's worden geïnformeerd door hun teamleider bij eventuele wijzigingen.

ISO & WIR
De collega’s van WIR en ISO kunnen tijdelijk niet op de huidige werkplek werken. Zij zijn tijdelijk te vinden op verschillende werkplekken in het A-gebouw. De studentdecanen houden tijdelijk spreekuur vanaf een andere nader te bepalen plek in het A-gebouw.

Servicepunt-balie naast receptie
Het Servicepunt is tijdelijk te vinden bij de evenementenbalie naast de receptie op de begane grond van het A-gebouw. Het Servicepunt is er om al jouw vragen op het gebied van faciliteiten, ICT, onderwijsadministratie, roostering, (student)werkplekken en het gebouw te beantwoorden. Ook als je vragen hebt over de waterschade kun je je wenden tot het Servicepunt.

Je kunt contact opnemen via:

E: servicepunt.alkmaar@inholland.nl
T: 072 518 3 888