Den Haag,
21
oktober
2021
|
09:33
Europe/Amsterdam

Wij Inholland award – Onderzoeker van het jaar 2021-2022: de genomineerden!

Na de kandidaten voor de titel Docent van het jaar presenteren we vandaag de genomineerden voor de Wij Inholland award – Onderzoeker van het jaar 2021-2022. Ook deze winnaar maken we bekend op donderdag 11 november tijdens de Dag van het Onderwijs & Onderzoek. Maak kennis met deze bijzondere collega’s en stem volgende week op je favoriete kandidaat!

De zes genomineerde voordrachten voor de Wij Inholland award – Onderzoeker van het jaar 2021-2022 zijn:

Jaqueline Meijer, onderzoeker bij de onderzoekslijn Studiesucces en docent bij de opleiding Business, IT & Management in Diemen (Domein Techniek Ontwerpen & Informatica).
Genomineerd voor het onderzoek ‘Vier muren en een scherm’ over studievoortgang, welzijn en betrokkenheid van Inholland-studenten in coronatijd.

De jury is enorm onder de indruk van de relevatie en de impact van dit onderzoek, zowel binnen de hogeschool als erbuiten. “In haar onderzoek heeft Jaqueline niet alleen de zorgen en welzijn van de studenten goed zichtbaar gemaakt, maar heeft het onderzoek voor een breed publiek toegankelijk gemaakt door wijze van de presentatie (infografiek). De studenten zijn echt gezien en gehoord. Hiermee is haar onderzoek ook een interventie geweest.”

Meer weten over Jacqueline? Ga naar Wij Inholland Awards - Introductiepagina (sharepoint.com)

Jelle Scheurleer, onderzoeker bij de onderzoekslijn Medische Technologie en docent bij de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken in Haarlem.
Genomineerd voor het onderzoeksproject Panoptes; ontwikkeling, uitvoering en implementatie van een softwaretool, met de nieuwste didactische inzichten om studenten optimaal te ondersteunen bij het aanleren van complexe taken.

De jury heeft grote waardering op de wijze waarop Jelle de ontwikkeling van een complex softwaretool met succes heeft weten te klaren. “Bij Jelle komt alles samen. Het getuigt van een methodologisch hoogwaardig, innovatief onderzoek met impact, die inspeelt op behoeftes van het werkveld. Als geen ander weet Jelle verbinding te zoeken tussen het onderzoek, het werkveld en het onderwijs, door samenwerking aan te gaan binnen en buiten Inholland.”

Meer weten over Jelle? Ga naar Wij Inholland Awards - Introductiepagina (sharepoint.com)

Jossian Zoutendijk, onderzoeker bij de onderzoekgroep Recht & Veiligheid – onderzoekslijn Publiek Vertrouwen in Veiligheid Rotterdam, en docent bij de opleidingen Integrale Veiligheidskunde, Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO Rechten (Domein Business, Finance & Law, Rotterdam).
Genomineerd voor zijn onderzoek naar de effecten van digitale buurtpreventie in Rotterdam en naar de voorwaarden waaronder beoogde resultaten beter bereikt kunnen worden.

De jury is erg onder de indruk van de relevantie en maatschappelijke impact van dit onderzoek. “De resultaten van het experiment kunnen door het werkveld direct gebruikt worden. Het onderzoek van Jossian is volgens de jury een heel goed voorbeeld van, hoe je als onderzoeker in coproductie met het werkveld en het onderwijs, actuele maatschappelijke vraagstukken kunt oppakken.”

Meer weten over Jossian? Ga naar Wij Inholland Awards - Introductiepagina (sharepoint.com)

Belangrijke criteria voor het winnen van deze award is dat het om onderzoek gaat dat methodologisch goed gefundeerd is. Ook heeft het impact op onderwijs en werkveld en is het domein en/of discipline-overschrijdend. Ook is het belangrijk dat het onderzoek aansluit op de thema’s duurzaam, gezond en creatief, waarmee Inholland zich profileert.

Onderzoeker Jasmijn Holla krijgt de cheque overhandigd door collegelid Huug de Deugd

Vorige winnaar
De laatste winnaar van de onderzoeksaward is Jasmijn Holla. Zij nam de prijs in 2019 in ontvangst uit handen van collegelid Huug de Deugd. Met het project WHEELS deed Jasmijn onderzoek naar een mobiele leefstijlapp voor rolstoelgebruikers met een dwarslaesie of beenamputatie. Doel van het onderzoek was het sport- en beweeggedrag – en daarmee het welzijn – van deze mensen te verbeteren. De app helpt een actieve leefstijl te volgen en geeft adviezen voor gezonde voeding en een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning.

Uitreiking tijdens Dag van het Onderwijs & Onderzoek
De winnaars van de Wij Inholland awards Docent en Onderzoeker van het jaar worden bekendgemaakt tijdens de Dag van het Onderwijs & Onderzoek op donderdag 11 november aanstaande. Nieuw dit jaar is dat je zelf kunt stemmen op je favoriet. Je kunt je stem uitbrengen in de periode van 25 oktober 9.00 uur tot en met woensdag 3 november 17.00 uur via Wij Inholland awards - Introductiepagina (sharepoint.com)

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.