Haarlem,
02
september
2019
|
08:30
Europe/Amsterdam

Wij Inholland award Topsport 2019

Maak kennis met de genomineerden

Sprinten, zwemmen en trampolinespringen op topniveau. Studenten Nargelis Statia Pieter, Rosey Metz en Roel Teillers doen het en zijn genomineerd voor de Wij Inholland award Topsport 2019. Tijdens de jaaropening van het nieuwe collegejaar 2019-2020 op donderdag 5 september in Delft wordt de winnaar bekendgemaakt. Maak kennis met de genomineerden!

Leestijd: +- 2 minuten.

Olympische droom
De droom van Nargelis Statia Pieter is om mee te doen aan de Olympische Spelen. Ze traint zes keer per week keihard om haar droom werkelijkheid te laten worden. En talent, dat heeft ze zeker. Ze deed dit jaar mee aan de Europcup, werd vijfde op het NK-indoor en kreeg een uitnodiging om mee te trainen met de estafette 4x100 meter vrouwen samen met Dafne Schippers. Naast haar topsportcarrière doet Nargelis de Associate degree Bedrijfseconomie in Rotterdam.

download
NARGELIS_EDIT_FINAL

De toekomst van Nederland
Een medaille op de Olympische Spelen. Dat is het streven van Rosey Metz, student Landscape and Environment Management in Delft. “Mijn toekomstvisie is om volgend jaar te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Ik zou ook nog heel graag een medaille willen behalen voordat ik mijn carrière beëindig.” Deze talentvolle wedstrijdzwemster werd afgelopen jaar twee keer Nederlands kampioen op de Open Nederlandse Kampioenschappen en heeft het Nederlands record verbeterd op 50 meter schoolslag. Haar grootste prestatie van dit jaar was haar kwalificatie op de 50 meter op het WK in Zuid-Korea. Een bijzondere presentatie als 18-jarige.

download
ROSEY_V5_FINAL

Op naar de wereldtop!
Hij traint maarliefst 25 uur per week. Moet ook wel als je elke drie weken op topsportniveau presteert. Trampolinespringer Roel Teillers studeert Werktuigbouwkunde bij Inholland Alkmaar. In 2017 won hij de Wij Inholland award Topsport en heeft sindsdien mooie stappen gemaakt. Zo werd hij twee keer Nederlands kampioen in Ahoy en haalde hij finales van het grote internationale toernooi ‘Flower Cup’ en WK synchroon in Sint-Petersburg. Zijn doel is helder: “Ik wil de komende jaar mee gaan draaien met de wereldtop en op EK’s en WK’s en strijden om finale plekken. Deze lijn wil ik uiteindelijk voortzetten om in 2024 op de Olympische spelen te staan.”

download
ROEL FINAL
Wij Inholland award Topsport

Topsporters krijgen van Hogeschool Inholland de mogelijkheid om hun sportieve carrière te combineren met een hbo-opleiding. Dit doen zij door onder anderen het studieprogramma aan te passen. De winnaar van de Wij Inholland award Topsport krijgt een cheque ter waarde van 1000 euro.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.