Rechtspositie in het MBO-veld

Let op: dit programma is bijzonder geschikt om als incompany- of maatwerktraject te volgen. Het is niet meer mogelijk om individueel in te schrijven.

Blijf up-to-date op het gebied van arbeidsrecht binnen het MBO-onderwijs!

Je hebt ervaring als HRM-adviseur, maar je bent nieuw in het MBO. Of je bent al actief binnen het personeelswerk van een MBO-instelling en wenst je kennis te verdiepen. Je wilt graag praktijkvoorbeelden bespreken en weten wat de gevolgen zijn van de Wet Werk en Zekerheid en de aangepaste PCM-regeling voor de HRM-praktijk in het licht van de nieuwste CAO-MBO. Herken je je in bovenstaande? In dat geval is deze post-hbo cursus Rechtspositie in het MBO-veld iets voor jouw organisatie!

Programma/onderdelen post-hbo Rechtspositie in het MBO-veld

In deze driedaagse cursus wordt de rechtpositie van medewerkers in het MBO besproken. Alle relevante aspecten van de onderwijsrechtspositie komen daarbij uitvoering aan de orde, zoals:

  • de totstandkoming van arbeidsovereenkomsten en de keuzes die daarin gemaakt kunnen worden: arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd, uitzenden, payroll overeenkomsten, overeenkomst van opdracht
  • bepaling en betaling van salaris
  • betaald/onbetaald verlof
  • ziekte en verzuim
  • nevenwerkzaamheden
  • schorsing en disciplinaire maatregelen
  • ontslag
  • uitkeringen na einde dienstverband

Wat leer je tijdens de post-hbo cursus Rechtspositie in het MBO-veld?

In de cursus worden de wettelijke bepalingen en meest recente CAO-MBO behandeld. Daarnaast worden veel praktijkcasussen behandeld, die door de cursisten zelf kunnen worden ingebracht.

Resultaat post-hbo Rechtspositie in het MBO-veld

Je ontvangt bij een minimale aanwezigheid van 80% een bewijs van deelname van Inholland Academy. Voor maatwerk/incompany-trajecten is het mogelijk het niveau aan te passen aan de doelgroep en specifieke scholingsbehoefte.

Persoonlijk advies of meer informatie?

Deze cursus wordt uitsluitend als maatwerktraject aangeboden. Dit kan zowel incompany zijn bij je organisatie als op één van onze locaties. Neem voor meer informatie contact met ons op via T: 088-4663030 of E: academy@inholland.nl