Brancheopleiding Glastuinbouw

Dé officieel erkende brancheopleiding Glastuinbouw voor en door de glastuinbouwsector!


Technologische ontwikkelingen, milieueisen, het nieuwe telen en goed werkgeverschap hebben de nodige impact op het werken in de glastuinbouw. Goed gekwalificeerde medewerkers die meegroeien met deze veranderingen zijn dan ook van groot belang. Om deze ontwikkelingen bij te benen biedt Inholland Academy in samenwerking met Kasgroeit de tweejarige brancheopleiding Glastuinbouw.

Kasgroeit
Deze officieel erkende opleiding is mede tot stand gekomen op initiatief van Kasgroeit. Dit is een initiatief van de vakbonden en werkgeversorganisaties die actief zijn in de glastuinbouw; Glastuinbouw Nederland, Plantum, FNV en CNV. Gezamenlijk doel is het bevorderen van werken, leren en ontwikkelen in de glastuinbouw.

Persoonlijk ontwikkeltraject
De brancheopleiding Glastuinbouw is een persoonlijk ontwikkeltraject en richt zich op medewerkers uit de glastuinbouwsector die zich verder willen ontwikkelen in of naar de rol van teeltspecialist, bedrijfsleider of teamleider. Uniek aan de opleiding is dat je onderweg begeleid wordt door een persoonlijke leercoach. Je stemt met hem of haar jouw eigen leerdoelen af en kiest na een algemene module het vervolg van je leerroute: Teelt of Bedrijfsvoering.

Eigen werkplek
De opleiding is sterk gericht op de eigen werkplek. Je gaat aan de slag met problemen en situaties die zich in jouw dagelijkse praktijk voordoen. Leren en werken gaan hierdoor vloeiend in elkaar over. Met hulp van 1-op-1 begeleiding van de leercoach ontstaat zo de meest efficiënte en effectieve manier om jezelf te ontwikkelen. Bijkomend voordeel is dat jouw werkgever direct een positief effect ziet op jouw productiviteit en de bedrijfsprestaties. 

Erkend diploma
Wanneer je de gehele opleiding hebt afgerond, ontvang je het officieel erkende branchediploma Glastuinbouw Teelt of Bedrijfsvoering.

Lees meer over de brancheopleiding Glastuinbouw

niveau
hbo (associate degree)
duur
2 jaar
locatie
grotendeels op eigen locatie
Praktische Informatie

Deze bedrijven doen mee aan eerste uitvoering brancheopleiding Glastuinbouw

Op vrijdag 2 oktober 2020 is de brancheopleiding Glastuinbouw officieel gestart met een online bijeenkomst waarin de deelnemers kennis hebben gemaakt met elkaar en met het team van Inholland Academy en Kasgroeit. Het gaat om deelnemers van Westburg BV uit Helden, Royal van Zanten BV uit Rijssenhout, Van Marrewijk Tomaten uit Dinteloord, Smit Kwekerijen uit Sappermeer, Voorn Rozen uit Luttelgeest, Sweetpoint uit Made, Penning Freesia BV uit Honselersdijk en Walero BV uit Bleiswijk. Lees verder op BPnieuws.nl

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Robin Snoek vierkant.jpg

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Robin Snoek
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Robin
T: 06 1527 9786 | 088 466 30 30
E: robin.snoek@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven