Brancheopleiding Glastuinbouw

Dé officieel erkende brancheopleiding Glastuinbouw voor en door de glastuinbouwsector!


woensdag 7 juni 2023

Online Open Avond Werken en Leren

Technologische ontwikkelingen, milieueisen, het nieuwe telen en goed werkgeverschap hebben de nodige impact op het werken in de glastuinbouw. Goed gekwalificeerde medewerkers die meegroeien met deze veranderingen zijn dan ook van groot belang. Om deze ontwikkelingen bij te benen biedt Inholland Academy in samenwerking met Kasgroeit de tweejarige brancheopleiding Glastuinbouw.

Kasgroeit
Deze officieel erkende opleiding is mede tot stand gekomen op initiatief van Kasgroeit. Dit is een initiatief van de vakbonden en werkgeversorganisaties die actief zijn in de glastuinbouw; Glastuinbouw Nederland, Plantum, FNV en CNV. Gezamenlijk doel is het bevorderen van werken, leren en ontwikkelen in de glastuinbouw.

Persoonlijk ontwikkeltraject
De brancheopleiding Glastuinbouw is een persoonlijk ontwikkeltraject en richt zich op medewerkers uit de glastuinbouwsector die zich verder willen ontwikkelen in of naar de rol van teeltspecialist, bedrijfsleider of teamleider. Uniek aan de opleiding is dat je onderweg begeleid wordt door een persoonlijke leercoach. Je stemt met hem of haar jouw eigen leerdoelen af en kiest na een algemene module het vervolg van je leerroute: Teelt of Bedrijfsvoering.

Eigen werkplek
De opleiding is sterk gericht op de eigen werkplek. Je gaat aan de slag met problemen en situaties die zich in jouw dagelijkse praktijk voordoen. Leren en werken gaan hierdoor vloeiend in elkaar over. Met hulp van 1-op-1 begeleiding van de leercoach ontstaat zo de meest efficiënte en effectieve manier om jezelf te ontwikkelen. Bijkomend voordeel is dat jouw werkgever direct een positief effect ziet op jouw productiviteit en de bedrijfsprestaties. 

Erkend diploma
Wanneer je de gehele opleiding hebt afgerond, ontvang je het officieel erkende branchediploma Glastuinbouw Teelt of Bedrijfsvoering.

Lees meer over de brancheopleiding Glastuinbouw

niveau
hbo (associate degree)
duur
2 jaar
locatie
grotendeels op eigen locatie

Kayleigh Ammerlaan is dit jaar gestart met de brancheopleiding Glastuinbouw. In een video van Kasgroeit vertelt zij enthousiast over haar motivatie en de toegevoegde waarde van de opleiding voor haar ontwikkeling.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochureBel of mail opleidingscoördinator Rowena Smit voor algemene vragen over bijvoorbeeld het rooster:

Vraag het Rowena
T: 06 3100 6732
E: mgt.academy@inholland.nl

Bel of mail opleidingsadviseur Cinta Peerdeman voor persoonlijk opleidingsadvies en maatwerkvragen:

Vraag het Cinta
T: 06 1527 9308
E: cinta.peerdeman@inholland.nl 

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven