Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole

Start

Delft

  • dag 1: dinsdag 11 mei 2021 (9:00 tot 17:00 uur)
  • dag 2: dinsdag 25 mei 2021 (9:00 tot 17:00 uur)
  • dag 3: dinsdag 8 juni 2021 (13:00 tot 17:00 uur)


Duur

2,5 dag

Studiebelasting

28 SBU


Waardepapier

certificaat Inholland Academy/MOA

Investering

€ 1.295 (inclusief literatuur)

NB: Scholingskosten fiscaal aftrekbaar of in termijnen betalen? Lees verder! 


Type

cursus


Niveau

post-hbo

Opleidingsleiders en docenten Harry Vogel en Vera van Stokkom

Harry Vogel werkt als docent Food Commerce and Technology (Voedingsmiddelentechnologie) aan Hogeschool Inholland. Binnen de Profgroep Sensorisch Onderzoek is hij lid van de examencommissie Sensorisch onderzoeker A en B. Deze commissie, bestaande uit sensorische onderzoekers uit bedrijfsleven en onderwijs, verzorgt de examens onder auspiciën van NIMA en MOA. Ook verzorgd hij regelmatig trainingen Sensorisch Onderzoeker A voor de MOA.

Vera van Stokkom is sinds 2013 docent-onderzoeker bij de opleiding Food Commerce and Technology. Zij geeft les in sensoriek, onderzoeksmethodieken en voeding & gezondheid. In 2018 is zij gepromoveerd aan de Wageningen Universiteit met haar proefschrift: ‘Vegetable Acceptance, a bittersweet story. The role of taste in acceptance of vegetables.’ Zij heeft diverse artikelen gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften zoals Food Quality and Preference, Appetite en Food Research International.

Toetsing

Deze cursus wordt afgesloten met een examen en assessment.

Belangrijkste literatuur

Brinkman, J.H.M. (2020, 6e  herz. druk) Proeven van Succes: sensorisch onderzoek: technieken, procedures en toepassingen, Amsterdam ,
CLOU Kilcast, D. (2010) Sensory Analysis for Food and Beverage Quality Control A Practical Guide, Woodhead Publishing
Diverse artikelen (bij de prijs inbegrepen)

Samenwerkingsverband

Inholland Academy en MOA (Profgroep Sensorisch Onderzoek) zijn een samenwerking aangegaan met als doel om het kennisniveau op gebied van sensorisch onderzoek bij medewerkers in voedingsmiddelenbedrijven te verhogen. In gezamenlijkheid is een doorlopende leerlijn ontwikkeld bestaande uit onderstaande cursussen:

Cursus Sensorisch Onderzoeker A
Cursus Sensorisch Onderzoeker B
Cursus Sensorisch Onderzoek (verbreding 1): Kwaliteitscontrole
Cursus Sensorisch Onderzoek (verbreding 2): Marketing
Cursus Sensorisch Onderzoek (verbreding 3): Productontwikkeling

Interesse in deze cursus? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de cursus voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030