Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole

Start

neem voor de eerstvolgende startdatum contact op met opleidingsadviseur Martijn Haas via T: 06 1112 7371 of E: martijn.haas@inholland.nl 


Duur

2,5 dag (bijeenkomst 1 en 2 van 9:00 - 16:00 uur, bijeenkomst 3 van 9:00 - 12:00 uur)

Studiebelasting

28 SBU


Waardepapier

certificaat Inholland Academy/MOA

Investering

€ 1.295 (inclusief literatuur)
Let op: Vraag tot € 1.000 euro STAP-budget aan, dit kan per persoon 1 keer per jaar. Als je in termijnen wilt betalen, bekijk dan hier de mogelijkheden.


Type

cursus


Niveau

post-hbo

Opleidingsleiders en docenten Harry Vogel en Vera van Stokkom

Harry Vogel werkt als docent Food Commerce and Technology (Voedingsmiddelentechnologie) en onderzoeker aan Hogeschool Inholland. Binnen de Profgroep Sensorisch Onderzoek is hij lid van de examencommissie Sensorisch onderzoeker A en B. Deze commissie, bestaande uit sensorische onderzoekers uit bedrijfsleven en onderwijs, verzorgt de examens onder auspiciën van NIMA en MOA. Ook verzorgt hij regelmatig trainingen Sensorisch Onderzoeker A voor de MOA.

Vera van Stokkom is docent-onderzoeker bij de opleiding Food Commerce and Technology (Voedingsmiddelentechnologie). Daarnaast is zij hoofdonderzoeker van het onderzoek Sensory & Consumer Research waarin zij, in nauwe samenwerking met een aantal voedingsmiddelenbedrijven, onderzoek doet naar sensorische onderzoeksmethodieken. Zij geeft les in sensoriek, onderzoeksmethodieken en voeding & gezondheid. In 2018 is zij gepromoveerd aan de Wageningen Universiteit met haar proefschrift: ‘Vegetable Acceptance, a bittersweet story. The role of taste in acceptance of vegetables.’ Zij heeft diverse artikelen gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften zoals Food Quality and Preference, Appetite en Food Research.

Wendy Weeland is docent Food Commerce and Technology (Voedingsmiddelentechnologie) aan Hogeschool Inholland. Met haar achtergrond in de kwaliteitsbeoordeling van groenten en fruit bij een internationale fabrikant, is Wendy gespecialiseerd in productontwikkeling met focus op gezonde en veilige voeding. In haar rol als docent coacht en onderwijst ze bachelor studenten onder andere op het gebied van voedingsmiddelen kwaliteit, voedingsrecht, voeding & gezondheid, producttechnologie en onderzoeksmethodieken.

 

Toetsing

Deze cursus wordt afgesloten met een examen en assessment.

Belangrijkste literatuur

Brinkman, J.H.M. (2020, 6e  herz. druk) Proeven van Succes: sensorisch onderzoek: technieken, procedures en toepassingen, Amsterdam ,
CLOU Kilcast, D. (2010) Sensory Analysis for Food and Beverage Quality Control A Practical Guide, Woodhead Publishing
Diverse artikelen (bij de prijs inbegrepen)

Samenwerkingsverband

Inholland Academy en MOA (Profgroep Sensorisch Onderzoek) zijn een samenwerking aangegaan met als doel om het kennisniveau op gebied van sensorisch onderzoek bij medewerkers in voedingsmiddelenbedrijven te verhogen. In gezamenlijkheid is een doorlopende leerlijn ontwikkeld bestaande uit onderstaande cursussen:

Cursus Sensorisch Onderzoeker A
Cursus Sensorisch Onderzoeker B
Cursus Sensorisch Onderzoek (verbreding 1): Kwaliteitscontrole
Cursus Sensorisch Onderzoek (verbreding 2): Marketing
Cursus Sensorisch Onderzoek (verbreding 3): Productontwikkeling

Interesse in deze cursus? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Martijn Haas
opleidingscoördinator

Stel je vraag aan Martijn
T: 06 11127371 | 088 466 30 30
E: martijn.haas@inholland.nl

Is dit de cursus voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven