Post-hbo Bedrijfskunde

Deelnemer Miriam Mendonça over post-hbo Bedrijfskunde

"Ik heb voor de post-hbo opleiding Bedrijfskunde gekozen, omdat ik mijzelf wilde verrijken met de zakelijke kant van een organisatie. Zelf heb ik namelijk vooral een sociale- en onderwijsachtergrond. Daarnaast speelde mijn ambitie om een andere functie te bekleden binnen de organisatie een rol. Ik denk dat je tegenwoordig voor iedere functie ook de bedrijfsmatige kant moet kunnen snappen, zodat je zaken vanuit een ander perspectief kunt zien.

Vernieuwingen

Post-hbo Bedrijfskunde heeft mij allereerst veel kennis over strategie, verandermanagement, marketingmanagement, HRM en Finance gebracht. Daarnaast heeft de opleiding mijn beeld en perspectief vergroot als ik kijk naar een organisatie en de bedrijfsvoering hiervan. Ik kan nu vanuit meerdere kanten kijken, belichten en beargumenteren, waarom ik zaken vind zoals ze zijn. Vaak koppel ik dit ook aan de visie, missie en kernwaarden van de organisatie. Daarbij merk ik dat ik dankzij de opleiding veel vernieuwingen heb kunnen realiseren binnen ons college als het gaat om beleid, HRM en marketingmanagement.

Tot slot heeft post-hbo Bedrijfskunde veel met mijn persoonsvorming als mens gedaan. Ik besefte toen ik aan deze opleiding begon, door de lessen en de gesprekken met de docenten, dat ik een lange tijd stil had gezeten in mijn ontwikkeling. Ervaring opdoen binnen de praktijk is zeker belangrijk, daarvan word je groot, maar kennis opdoen en up-to-date blijven van alle snelle ontwikkelingen in de wereld, is ook enorm belangrijk om de vertaling naar je eigen organisatie te kunnen (blijven) maken en van waarde te blijven als werknemer.

Online

Het is een bijzondere tijd geweest doordat halverwege de opleiding de Covid-19 pandemie ons natuurlijk overviel. Het was voor mij een belangrijke eis hoog op het lijstje toen ik een opleiding uitkoos, om persoonlijk/fysiek contact te hebben met ‘klasgenoten’ en docenten. Dit is ook zeker van meerwaarde geweest tijdens de opleiding en draagt bij aan de ontwikkeling die je doormaakt tijdens je studietijd.

De docenten hebben ontzettend goed hun best gedaan om ons online van alle lessen te voorzien. Het was goed voorbereid, er was variëteit in studie- en oefenmateriaal en we hadden nauw contact met het bedrijfsbureau. Wat erg prettig was, was dat er ruimte is geboden om door te gaan met de opleiding met de nodige aanpassingen in de tentamens en uitstel van papers. Er werd echt meegedacht met ons. Online is goed te doen voor de afwisseling, maar voor zo'n soort opleiding (die je vaak naast je werk doet), is het fijn om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers in de klas.

Persoonlijk leiderschap

Ik zou de post-hbo opleiding Bedrijfskunde zeker aanbevelen. Juist als je niet bedrijfskundig geschoold bent, is dit ook een mooie opstap naar een meer beleidsmatige of bedrijfsmatige functie. Of misschien wel naar een masteropleiding. Het is tevens goed te doen naast je baan. Ook wordt er aandacht geschonken aan persoonlijk leiderschap, een mooie combi van alles om jouw eigen ontwikkeling compleet te maken.

En: na deze opleiding weet ik in ieder geval alles over Tesla! :-)"Miriam Mendonça, adjunct-directeur
Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk

deelnemer post-hbo Bedrijfskunde

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven