Big Data Analytics

Programma post-hbo Big Data Analytics

De post-hbo module Big Data Analytics van Inholland Academy bestaat uit 12 bijeenkomsten, waarvan 4 werkcolleges. Hierin ga je praktisch aan de slag met het verwerven van de belangrijkste big data skills, met nadruk op SQL en R. Met de opgedane kennis en ervaring kun je eenvoudig de koppeling naar je eigen organisatie maken. Uiteraard onder begeleiding van ervaren big data specialisten. Na afloop van de module worden jouw kennis en ervaring getoetst.

Inhoud module Big Data Analytics

In deze praktijkgerichte module staan SQL en R centraal. Dit zijn immers vandaag de dag de meest relevante database-’talen’ en (visualisatie)tools voor big data. We hebben bewust gekozen voor een hands-on aanpak, zodat je na afloop van deze module de essentiële skills voldoende beheerst om deze met trots op je CV te plaatsen.

Je gaat aan de slag met onderwerpen als:

  • Gebruik van de belangrijkste SQL statements binnen de SQL data query language (DQL);
  • Basiskennis en inzet van data normalisatie, ster schema’s (multi dimensionale modellen) en de belangrijkste data transformatie technieken;
  • Inrichten en vullen van database schema’s en connecties leggen met databases;
  • Data inlezen, transformeren en visualiseren met behulp van R;
  • Het maken van data visualisaties met ggplot;
  • De belangrijkste RMarkdown syntax;
  • Het documenteren en exporteren van analyses in R met het RMarkdown of het Quarto eco systeem.

Wil je jezelf blijven ontwikkelen?

Ben je na het volgen van de module Big Data Analytics zo enthousiast dat je jezelf nóg meer wilt verdiepen in dit vakgebied? Check dan de unieke ‘next level’ vervolgmodule Toegepaste Data Science. Je kunt ook kiezen voor een scherp geprijsd totaalpakket: de opleiding Big Data Scientist (modules Big Data Essentials, Big Data Analytics en Toegepaste Data Science).

Incompany- en/of maatwerktraject Big Data Analytics

De module Big Data Analytics leent zich ook uitstekend als basis voor een incompany- en/of maatwerktraject. Neem voor meer informatie contact op met opleidingsadviseur Judith Loogman via T: 06 2911 8971 of E: judith.loogman@inholland.nl.

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is deze module iets voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven