Pedagogisch coach opleiding

Wat doet een pedagogisch coach?

Als pedagogisch coach in de kinderopvang ben je verantwoordelijk voor het coachen en begeleiden van pedagogisch medewerkers, in lijn met het pedagogisch beleid. Je helpt hen bij het ontwikkelen van competenties en vaardigheden, waardoor ze kunnen bijdragen aan een veilige en stimulerende omgeving voor kinderen. Zo stel je samen met pedagogisch medewerkers een coachingsplan op en ondersteun je hen bij lastige knelpunten in hun werk.

Is er veel vraag naar pedagogisch coaches?

Ja, de rol van pedagogisch coach is een veelgevraagde functie binnen de kinderopvang. Sinds enkele jaren is het namelijk voor elke kinderopvang- en peuterspeelzaalvestiging in Nederland verplicht om een pedagogisch coach/beleidsmedewerker in dienst te hebben. Bovendien wordt deze vraag in de komende jaren alleen maar groter. Wanneer kinderopvang in 2027 bijna gratis wordt, zoals het huidige kabinet wil, dan heeft de kinderopvangbranche nog veel meer medewerkers nodig.

Hoe word je pedagogisch coach?

Een geschikte opleiding om jezelf te ontwikkelen tot pedagogisch coach is de post-hbo opleiding Pedagogisch coach van Inholland Academy. Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor iedereen die in de kinder- of buitenschoolse opvang werkt en graag aan de slag wil als pedagogisch coach. Ook ben je in het bezit van minimaal een mbo 4-diploma op het gebied van kinderopvang/pedagogiek (bijv. SPW4, Pedagogiek, SPH of Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker).

Pedagogisch coach worden? Volg de post-hbo opleiding Pedagogisch coach bij Inholland Academy