Supervisor opleiding (verkort)

Toelating Supervisor post-hbo (verkorte opleiding) 

Je kunt je inschrijven voor de verkorte opleiding tot supervisor als je:

  • zes jaar of langer werkzaam bent als supervisor.
  • aantoonbaar minimaal zes jaar als leerbegeleider trajecten supervisie hebt gegeven. Met supervisie bedoelen we begeleiding volgens de LVSC-supervisie-normen. Dus begeleiding m.b.t. het leren van werkervaringen middels reflecteren.
  • tijdens de opleiding tegelijkertijd minimaal twee reeksen groepssupervisie geeft van 10 tot 15 sessies aan twee of drie supervisanten. Ook breng je casuïstiek uit deze reeksen in de leersupervisie in.
  • een initiële beroepsopleiding op hbo- of of wo-niveau hebt voltooid of binnen het vo een supervisieaantekening hebt gekregen.
  • zelf een supervisiereeks van minimaal 10 bijeenkomsten hebt ontvangen van een door de LVSC geregistreerde supervisor, niet langer dan 6 jaar geleden.
  • beschikt over aantoonbaar voldoende agogische kennis en ervaring. Heb je geen agogische vooropleiding, dan is een voortraject mogelijk een vereiste, omdat het vermogen tot soepele interactie bekend wordt verondersteld.

In een (telefonisch) entreegesprek bespreken we wederzijdse verwachtingen en bepalen we of je voldoet aan de toelatingscriteria. Ook kun je tijdens dit gesprek al je vragen stellen.

Opleiding Supervisiekunde

Zijn niet alle bovenstaande punten op jou van toepassing, maar zoek je wel verdieping in alle aspecten van het vak supervisiekunde? Bekijk dan ook de post-hbo opleiding Supervisiekunde

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven