Verbeteren van zorginformatieprocessen

Sla de brug tussen zorg, welzijn en ICT

De mogelijkheden en het belang van ICT in zorg en welzijn nemen toe. Met behulp van informatiesystemen (ECD’s en EPD’s) wordt informatie beter en efficiënter vastgelegd en uitgewisseld. Met internettoepassingen worden zorg en welzijn op afstand geleverd. Hierbij gaat het onder meer om mobiele applicaties (mHealth), monitoring van patiënten en cliënten op afstand (met sensoren of camera’s), domotica (huisautomatisering), plaats- en tijdsonafhankelijke (online) communicatie (tussen zorgverleners en welzijnswerkers, en patiënt of cliënt), zoals online voorlichting, blended ondersteuning, teleconsult en toegang tot het (medisch) dossier. Deze ICT-ontwikkelingen gaan niet vanzelf. Vaak lopen ICT-projecten in zorg- of welzijnsorganisaties vertraging op of voldoen de resultaten niet aan de doelstellingen en verwachtingen.

In deze module leer jij hoe de informatiebehoeften binnen jouw organisatie analyseert en een passende oplossing formuleert voor problemen en vraagstukken. Je combineert kennis en ervaring uit de zorg en/of welzijn met analysemethodieken uit het ICT-werkveld. Daarbij voer je praktijkgericht onderzoek uit.

Lees meer over de post-hbo module Verbeteren van zorginformatieprocessen

niveau
post-hbo
duur
10 bijeenkomsten in 6 maanden
locatie
Diemen

Kim Vedder, dialyseverpleegkundige in Noordwest Ziekenhuisgroep, volgde de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice, inclusief de module Verbeteren van zorginformatieprocessen. Bekijk in onderstaande video haar verhaal.

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Rob Doms
opleidingscoördinator

Stel je vraag aan Rob
E: mahip@inholland.nl

Is deze module iets voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven