Opleiding Mantelzorgconsulent

Aandacht voor mantelzorgers!

Mantelzorgers zorgen, vaak samen met professionals, voor een ander. Dat doen zij ook als dat zwaar is of wordt. Mantelzorgers hebben een belangrijke rol binnen de gezondheidszorg. Zij verdienen alle aandacht die zij nodig hebben om deze rol zo lang en goed mogelijk vol te houden. Wil jij die aandacht geven en er voor zorgen dat de mantelzorgondersteuning in jouw werkregio verbetert? Kies dan voor de opleiding Mantelzorgconsulent bij Inholland Academy.

Een mantelzorgconsulent biedt een professioneel luisterend oor, werkt planmatig, heeft kennis van onder meer juridische en financiële aspecten in relatie tot mantelzorg. Hij/zij weet hoe de draaglast kan worden gemeten en besproken, hoe de aan- of afwezigheid van een sociaal netwerk kan worden benut, zodat passende voorlichting en advies wordt gegeven en praktische- en emotionele steun en begeleiding wordt geboden. Hij/zij werkt samen met andere relevante lokale organisaties en professionals in zorg en welzijn. Het doel van dit alles is dat de mantelzorger wordt ‘empowered’: in zijn kracht staat en/of weer in zijn kracht komt te staan door gebruik te maken van aanwezige hulpbronnen.

In de opleiding Mantelzorgconsulent leer jij meer over het begrip mantelzorg en de motieven van de mantelzorgers, met of zonder een migratieachtergrond, om mantelzorg te verlenen. Je leert hoe jij mantelzorgondersteuning op individueel niveau methodisch vormgeeft, waarbij eigen regie van de mantelzorger centraal staat, de draagkracht wordt versterkt en de draaglast zo veel mogelijk wordt verminderd. Je werkt aan het verbeteren van lokale mantelzorgondersteuning en leert jezelf als mantelzorgconsulent te profileren.

Lees meer over de opleiding Mantelzorgconsulent

niveau
hbo
duur
10 bijeenkomsten in 7 maanden
locatie
Diemen

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochureBel of mail opleidingscoördinator Pauline van Vegten voor algemene vragen over bijvoorbeeld het rooster:

Vraag het Pauline
T: 06 2966 6230
E: gsw.academy@inholland.nl

Persoonlijk opleidingsadvies nodig of maatwerkvragen? Plan een online adviesgesprek met opleidingsadviseur Christèle van der Sluijs:

Vraag het Christèle
E: christele.vandersluijs@inholland.nl

Plan je online adviesgesprek

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven

Waarom kies je voor een opleiding Huisartsenzorg en Verpleegkunde bij Inholland Academy?

  1. Persoonlijk onderwijs; je kunt echt op ons rekenen. Je krijgt de begeleiding die jij nodig hebt om de opleiding te kunnen volgen. Als daarvoor iets extra’s nodig is, doen we alles om dat voor elkaar te krijgen. De coördinator van de opleiding is jouw persoonlijke leercoach.
  2. Opleidingen voldoen aan de meest recente, landelijke competentieprofielen. We zijn actief betrokken in landelijke samenwerkingen. Dat is niet alleen belangrijk om up-to-date te blijven, maar ook om ontwikkelingen te vertalen naar vakinhoudelijk en onderwijskundig perspectief.
  3. Bij ons draait alles om kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Het is betekenisvol, interactief en direct toepasbaar in jouw praktijk. We evalueren de ervaringen met onze deelnemers. De examen- en adviescommissie houden toezicht op de kwaliteit.
  4. Het praktijkleren (de stage) is een krachtige leeromgeving voor jouw eigen leerontwikkeling. Naast jouw persoonlijke begeleiding, dragen we ook zorg voor de ondersteuning van de praktijkbegeleiders.
  5. Je ontvangt een waardevol diploma; geaccrediteerd door kwaliteitsregisters. Jouw behaalde PE-punten worden door ons ingevoerd.
  6. Onze docententeams zijn samengesteld uit ervaren, bevlogen didactische en werkveld professionals. Een vast team dat de samenhang van de opleiding en voortgang van de deelnemers monitort.
  7. Deelnemers vormen met elkaar een krachtig leernetwerk. Tijdens en ook na de opleiding vindt uitwisseling van vraagstukken, ervaringen en expertise plaats.