Praktijkverpleegkundige geriatrische- en gehandicaptenzorg

Een integrale benadering rondom de zorgvraag van de patiënt

Praktijkverpleegkundige opleiding

De praktijkverpleegkundige werkt samen met de specialist ouderengeneeskunde (SO), huisarts en arts verstandelijk gehandicapten (AVG). Behalve geprotocolleerde zorg kun jij in deze rol ook protocol-overstijgende zorgtaken uitvoeren, zoals (kwetsbare) ouderenzorg, complexe zorg en oncologische nazorg. De kern van je zorgtaak is het begeleiden en ondersteunen van patiënten, begeleiders en mantelzorgers bij het omgaan met (de gevolgen van) aandoeningen en het voorkomen van complicaties. Het gaat hierbij om patiënten binnen en buiten de instelling, een inclusieve samenleving is hierbij het uitgangspunt.

Als praktijkverpleegkundige breng jij problematiek in kaart en neem je een deel van de behandeling en begeleiding van patiënten over. Ook houd je spreekuur, verricht je consulten en bevorder je de deskundigheid van behandel- en begeleidingsteams. Hierbij richt je je op invulling van de zorg door patiënten zelf, de begeleiders of mantelzorgers.

Ben je momenteel werkzaam als verpleegkundige in een verpleeghuis of in de verstandelijk gehandicaptenzorg? Zet dan de volgende stap in je carrière en volg de vernieuwde post-hbo opleiding Praktijkverpleegkundige geriatrische- en gehandicaptenzorg. Deze opleiding biedt jou uitgebreide kennis en vaardigheden voor een afdelingsoverstijgende functie!

Lees meer over de post-hbo opleiding Praktijkverpleegkundige geriatrische- en gehandicaptenzorg

niveau
post-hbo
duur
25 bijeenkomsten, 10 maanden
locatie
Amsterdam en Rotterdam

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochureBel of mail opleidingscoördinator Pauline van Vegten voor algemene vragen over bijvoorbeeld het rooster:

Vraag het Pauline
T: 06 2966 6230
E: gsw.academy@inholland.nl
Aanwezig: ma, di, woe (tot 12.00 uur) en do

Persoonlijk opleidingsadvies nodig of maatwerkvragen? Plan een online adviesgesprek met opleidingsadviseur Judith Loogman:

Vraag het Judith
T: 06 2911 8971
E: judith.loogman@inholland.nl

Plan je online adviesgesprek

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven