Praktijkverpleegkundige in het verpleeghuis en de verstandelijk gehandicaptenzorg (vgz) opleiding

Brug tussen zorgteam en arts in verpleeghuis of vgz.

De praktijkverpleegkundige ondersteunt de specialist ouderengeneeskunde (SO), huisarts en arts verstandelijk gehandicapten (AVG). Behalve geprotocolleerde zorg kun jij ook protocol overstijgende zorgtaken uitvoeren zoals (kwetsbare) ouderenzorg, complexe zorg en oncologische nazorg. De kern van je zorgtaak is het begeleiden en ondersteunen van cliënten bij het omgaan met (de gevolgen van) hun aandoening en hun beperkingen en het voorkomen van aandoeningen of complicaties. Jij brengt problematiek in kaart en neemt een deel van de behandeling en begeleiding van cliënten over. Jij houdt spreekuur, verricht consulten en bevordert de deskundigheid van zorgteams. Ben je momenteel werkzaam als verpleegkundige in een verpleeghuis of in de verstandelijk gehandicaptenzorg? Zet dan de volgende stap in je carrière en volg de vernieuwde post-hbo opleiding tot Praktijkverpleegkundige in het verpleeghuis en de verstandelijk gehandicaptenzorg. Deze opleiding biedt jou uitgebreide kennis en vaardigheden voor een afdelingsoverstijgende functie.

Lees meer over de post-hbo opleiding Praktijkverpleegkundige in het verpleeghuis en de vgz

niveau
post-hbo
duur
32 bijeenkomsten, 17 maanden
locatie
Diemen

"Ik kreeg de kans om als praktijkverpleegkundige te gaan werken en ook de daarbij behorende opleiding te gaan doen. Ik zag er eerst best tegenop, ik was de schoolbanken ontgroeid. Ook wist ik niet of ik het post-hbo niveau aan zou kunnen. Gelukkig is deze opleiding leuk en uitdagend. De groep was zeer gemotiveerd. Wij hebben het beste bij elkaar naar boven gehaald. Het lesprogramma was zeer gevarieerd en het lesmateriaal was altijd keurig in orde. Ik kan zeggen dat Inholland Academy en de opleidingscoördinator een gedegen opleiding hebben geboden."

Agnes de Vries-van Hulst, praktijkverpleegkundige Sint Liduinastichting en deelnemer Praktijkverpleegkundige in het verpleeghuis en de vgz

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochureBel of mail opleidingscoördinator Pauline van Vegten voor algemene vragen over bijvoorbeeld het rooster:

Vraag het Pauline
T: 088-4663030
E: gsw.academy@inholland.nl

Persoonlijk opleidingsadvies nodig of maatwerkvragen? Plan een online adviesgesprek met opleidingsadviseur Christèle van der Sluijs:

Vraag het Christèle
E: christele.vandersluijs@inholland.nl

Plan je online adviesgesprek

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven