Praktijkverpleegkundige geriatrische- en gehandicaptenzorg

Docent Olaf Bevers


"Een praktijkverpleegkundige vormt de brug tussen afdeling en artsen"

Olaf Bevers werkt bij Atlant in Apeldoorn en Beekbergen. Hij heeft zich via de post-hbo opleiding Praktijkverpleegkundige bij Inholland Academy ontwikkeld van verpleegkundige niveau 4 tot praktijkverpleegkundige. Daarnaast geeft hij les bij Inholland aan andere verpleegkundigen.

Multidisciplinair

"Ik verzorg de module over het opzetten van een controlesysteem/spreekuur, bijvoorbeeld voor diabetespatiënten. Want voor iemand met diabetes is het fijn als de ziekte onder controle is. Ik vind het een mooie uitdaging om daarvoor te zorgen, en die bevlogenheid wil ik overbrengen op mijn deelnemers. Er komt veel kijken bij het opzetten van een controlesysteem/spreekuur. Mijn ervaring is dat je een patiënt goed kan helpen door multidisciplinair samen te werken, bijvoorbeeld samen met internisten, diëtisten, assistenten en een psycholoog.

Spin in het web

Je moet je als praktijkverpleegkundige durven profileren. Het is belangrijk dat de functie bekend is binnen de organisatie en collega’s je weten te vinden en begrijpen voor welke taken jij bent aangesteld. Je bent als praktijkverpleegkundige vaak een ‘spin in het web’ in de zorg voor een patiënt. Dat is waardevol, maar kan er ook voor zorgen dat iedereen bij jou aanklopt voor van alles. Daar moet je voor waken.

Brugfunctie

Interessant aan de rol van de praktijkverpleegkundige vind ik dat je echt een brugfunctie vervult. Je bent de kennisschakel tussen de zorg op de afdeling en de artsen. Doordat je op verschillende afdelingen en/of locaties komt, zorg je ook voor continuïteit in de zorg en behandeling. Want basisartsen en specialisten ouderengeneeskunde wisselen regelmatig van afdeling.

Interactief

Lesgeven is niet alleen leerzaam voor de studenten, maar ook voor mij. Ik deel veel van mijn praktijkervaring, maar hoor ook wat zij in de praktijk meemaken. Ik vind die interactie van toegevoegde waarde. De theorie van dit vak kan soms taai zijn, en daardoor voor sommigen misschien wat saai. Maar door interactief les te geven, hoop ik het beeldender te maken. Daardoor blijft stof vaak beter hangen.

Marvel

In mijn vrije tijd kijk ik graag films van Marvel en Disney, met als hoogtepunten The Lion King en Frozen. Ik heb veel bewondering voor Stan Lee, die begon als striptekenaar en in 1941 meewerkte aan de comic Captain America. De rest is geschiedenis: het is een groot Marvel-imperium geworden. Ook ga ik graag op reis en uit eten. Mijn droom is eigenaar te zijn van een leuk vakantiehuisje op Ameland. Het is zo’n heerlijk eiland, vooral in de winter als er bijna geen toeristen zijn."Olaf Bevers

docent post-hbo opleiding Praktijkverpleegkundige geriatrische- en gehandicaptenzorg

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven