Praktijkverpleegkundige geriatrische- en gehandicaptenzorg

Resultaat Praktijkverpleegkundige geriatrische- en gehandicaptenzorg

Na afronding van de post-hbo opleiding Praktijkverpleegkundige geriatrische- en gehandicaptenzorg kun jij taken uitvoeren in de onderstaande competentiegebieden:

Zorgverlening
Jij kunt (gedelegeerde medisch-inhoudelijke) zorg bij specifieke problematiek of aan specifieke cliëntengroepen uitvoeren tijdens spreekuren, op een afdeling of tijdens een huisbezoek. Ook weet je wat voorselectie van problematiek en triage inhoudt.

Voorlichting en educatie
Jij weet hoe je risicofactoren bij patiënten opspoort en beïnvloedt. Ook kun jij instellingsbrede preventieplannen opstellen met nadruk op met name secundaire preventie.

Praktijkvoering
Jij organiseert jouw eigen werkzaamheden en zet zelfstandig spreekuren op. Jij plant bezoeken en voert ze uit.

Kwaliteitszorg
Door knelpunten te signaleren en op te heffen, bevorder en bewaak jij de kwaliteit van zorg. Jij levert een bijdrage aan de deskundigheidsbevordering van verzorgenden, persoonlijk begeleiders en verpleegkundigen.

Samenwerking
Als praktijkverpleegkundige ontwikkel en onderhoud jij functionele samenwerkingsrelaties met de arts(en), afdelingen en andere bij de zorg betrokken functionarissen.

Professionalisering
Jij helpt bij het ontwikkelen en positioneren van de functie van praktijkverpleegkundige in de geriatrische- en gehandicaptenzorg.

De opleiding is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister VenV ter waarde van 150 PE-punten.

NB:
Lees hier de Overgangsregeling voor verpleegkundigen ten behoeve van het regieverpleegkundigregister. Meer info: kwaliteitsregister.venv.nl en www.nursing.nl

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven