Arbeidsrecht

Arbeidsrecht; saai of stoffig? Niet bij ons!

Nederlands Arbeidsrecht

Arbeidsrecht raakt ons allemaal: van werknemers tot werkgevers. Het begrijpen van de wetgeving helpt om arbeidsconflicten te voorkomen en effectief om te gaan met juridische kwesties op de werkplek. Arbeidsrecht is dan ook van vitaal belang.

Tijdens deze post-hbo module Arbeidsrecht krijg je op inspirerende wijze inzicht in de meest relevante zaken van het Nederlands Arbeidsrecht. Onze docent maakt dat de stof echt gaat leven. Aan hand van de rechtspraak en voorbeelden worden 'best practices' besproken. Ook kun je praktijkvoorbeelden vanuit jouw organisatie inbrengen ter behandeling.

  • Les van een expert: een advocaat met specialisme arbeidsrecht;
  • Actiegerichte leermethodiek: deelnemers lopen met de docent door praktijksituaties heen, ‘spelen’ met de materie en leren van én met elkaar;
  • Eigentijds en relevant programma met oog voor de laatste ontwikkelingen en ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek.

Wat levert de module Arbeidsrecht jou op?

In dit actuele en direct toepasbare programma ga je aan de slag met de meest voorkomende juridische vraagstukken in arbeidsverhoudingen. Je krijgt inzicht in de relevante wetgeving en ontwikkelingen. Wat is er allemaal mogelijk volgens ons arbeidsrecht? Welke rechten en plichten heb je als werkgever bij bijvoorbeeld verzuim, arbeidsconflicten en ontslag? En wat betekent dit voor de beslissingen die jouw organisatie neemt?

Na succesvolle afronding ben jij in staat om bij diverse hulpvragen direct te acteren. Of juist de weloverwogen afweging te maken dat het verstandiger is om de situatie te escaleren naar een gespecialiseerd arbeidsjurist.

Lees meer over de post-hbo module Arbeidsrecht

niveau
post-hbo
duur
8 lessen in ca. 2 maanden
locatie
Amsterdam en Haarlem

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochureBel of mail opleidingscoördinator Rowena Smit voor algemene vragen over bijvoorbeeld het rooster:

Vraag het Rowena
T: 06 3100 6732
E: mgt.academy@inholland.nl

Persoonlijk opleidingsadvies nodig of maatwerkvragen? Plan een online adviesgesprek met opleidingsadviseur Saskia Dekker:

Vraag het Saskia
T: 06 2111 5434
E: saskia.dekker@inholland.nl

Plan je online adviesgesprek

Is dit de module voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven