Opleiding HR-businesspartner post-hbo

Deelnemer Steven Hockers over post-hbo HR-businesspartner

“Wat mij inspireert, zijn ondernemers die risico's durven nemen. Van daaruit probeer ik zelf ook ondernemend te zijn, zónder daadwerkelijk ondernemer te zijn. Ik heb veel passie voor mijn werk en daarmee is het bijna een professionele hobby te noemen. Als HR-adviseur bij ’s Heeren Loo was ik dan ook op zoek naar verdieping in mijn vakgebied. Nieuwe handvatten om als HR-professional meer invloed te kunnen hebben. Ook wilde ik graag erkenning van mijn competenties.

Directe vertaling naar eigen werk

De post-hbo opleiding HR-businesspartner van Inholland Academy bevatte precies de HR-thema’s die ik interessant vind, maar waar ik gewoonweg meer kennis van nodig had. Doordat de inhoud van de modules perfect aansloot op actualiteiten binnen mijn organisatie, kon ik direct de vertaling maken naar mijn eigen werk bij ’s Heeren Loo. Normaliter ben ik na een lesdag heel enthousiast en wil ik daarna de zaken direct doorvoeren in mijn werk. In de praktijk kwam het er dan echter op neer dat ik weer heel snel terugviel in mijn oude stramien. Door het volgen van deze complete opleiding HR-businesspartner, met een keuzethema voor het eindwerkstuk, was ik enorm geïnspireerd en bleef dit ook. De lesstof beklijfde veel beter. 

Zo heeft de module Strategisch HRM mij gesterkt in mijn functie als strategisch partner. De module Strategische Personeelsplanning sloot perfect aan bij de vraag: “Hoe ziet het zorglandschap er nu en over 5 jaar uit en dan specifiek met betrekking tot de arbeidsmarkt, waarbij personeel het belangrijkste instrument is?” De module Verandermanagement heeft mij geholpen om gedrag van mensen te verklaren bij een cultuurverandering en heeft mij geleerd aan welke knoppen je kunt draaien. Wij zijn namelijk bezig met een transitie en moeten de organisatie anders in gaan richten. Er heerst dus een verandercultuur, we moeten duurzaam blijven, de zorg veranderd constant etc. En de module HR-advisering heeft een belangrijke bijdrage geleverd in mijn taakvolwassenheid. Hoe positioneer je jezelf, welke beïnvloedingstechnieken passen bij mij en kan ik inzetten en welk taalgebruik gebruik ik hierbij?

Eindopdracht

Het onderwerp van mijn eindopdracht was: 'Aandacht van manager naar medewerkers in het primaire proces'. Dit is binnen onze organisatie heel actueel. Om personeel te binden, is er meer nodig dan goede primaire arbeidsvoorwaarden. De rol van de manager hierin is van onschatbare waarde.

"Post-hbo HR-businesspartner is als opleiding goed gestructureerd."

Tijdens de opleiding heb ik onder meer geleerd dat ik het wel in mij heb om als HR-professional verder te denken en creatief te zijn. Nieuwe inzichten in theorie en vaardigheden sterken mij nu ook in discussies.

Post-hbo HR-businesspartner is als opleiding goed gestructureerd. Zorg ervoor dat je die structuur volgt, dan gaat het je lukken en is het ontzettend interessant en leerzaam. Tot slot heb ik veel respect voor de docenten van Inholland Academy die vanwege corona hun lessen online moesten verzorgen. Petje af, dat moet pittig zijn geweest.”Steven Hockers, HR-adviseur 's Heeren Loo
deelnemer post-hbo HR-businesspartner

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven