Verandermanagement

Docent Tienko Siersema - module Verandermanagement

"Mensen zijn boeiend en altijd voegen ze iets toe! Ik ontdek graag wat hen drijft en waarom ze de dingen doen zoals ze doen. Ik ben een 'pur sang' ondernemer met meer dan 35 jaar ervaring op veel gebieden. Onderscheidend aan mij is mijn vermogen om als manager, verandermanager of mentor snel een organisatie te doorgronden (zowel strategisch als tactisch), goed de werkzaamheden te analyseren, ideeën uit te dragen, mensen te motiveren en mobiliseren en daarbij succesvol processen te implementeren.

Met name als HR manager van een grote internationale organisatie heb ik geleerd dat veranderende organisaties meestal tekortschieten waar het gaat om het meenemen van de mensen. En dat terwijl juist veranderen per definitie een gevoel van onzekerheid geeft en daarmee ook een eerste reactie van weerstand teweegbrengt. Door verandering altijd vooraf in de context van de betrokken medewerkers te plaatsen kan veel weerstand vooraf worden weggenomen en draagvlak vele malen sneller gecreëerd.

Om die reden geef ik ook al jaren graag les in verandermanagement. Eigen praktijkervaringen en het spiegelen van ervaringen van anderen op dit gebied vormen een prima voedingsbodem om de fundamenten voor een goede en doordachte veranderaanpak te leggen. Dat is ook wat ik terug hoor van mijn studenten. En daar gaat het tenslotte om!"

Tienko Siersema

Tienko Siersema docent HR-businesspartner, module Verandermanagement

Terug naar In het kort