Kindercoach in het onderwijs opleiding

Docent Margrete Stoute-Boots"Ik wens deelnemers aan de opleiding Kindercoach in het onderwijs een open en brede blik toe om verder te kijken dan het gedrag van een kind. Om te kunnen ontdekken wie kinderen zijn en wat ze van jou als leerkracht/kindercoach nodig hebben om te kunnen ontwikkelen tot krachtige en zelfbewuste mensen. Om deze vaardigheid in te zetten voor kinderen, mag je als leerkracht/kindercoach dit eerst bij jezelf ontdekken.

Krachtige handvatten

Vanuit mijn achtergrond als kindercoach, kindertolk, communicatietrainer en creator van De Kracht van 8 neem ik allerlei krachtige handvatten mee voor kinderen van deze tijd en hun omgeving. Deze handvatten hebben als doel om de verbinding met zichzelf en anderen te kunnen laten ontstaan en groeien. In mijn visie is verbinding een kernverlangen van onze jeugd die, samen met veiligheid en respect, de basis vormt om te kunnen groeien en ontwikkelen.

Omgeving

Ik maak deelnemers bewust van de noodzaak om ook de omgeving van een kind bij coaching te betrekken, vanwege bijvoorbeeld spiegelgedrag van kinderen. Soms is 'lastig gedrag' een uiting, dat er iets in de omgeving (thuissituatie, systeem in de groep/school) uit balans is en aandacht nodig heeft. We ontlasten het kind, als we onze blik ook kunnen verplaatsen naar de omgeving."

Leren = ervaringen opdoen om te ontdekken wie je in wezen bent.Terug naar overzicht Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven