Kijken naar gedrag

Resultaat module Kijken naar gedrag

Je ontwikkelt een visie op gedrag in de school. Hierin beschrijf je jouw visie op leren, en vertaalt dit naar concreet gedrag op jouw school. Je benadert gedrag van leerlingen vanuit verschillende perspectieven. Je zet instrumenten in om gedrag van een hypothese en hulpvraag te voorzien. Je maakt gebruik van objectieve waarnemingsmethoden. Je bent preventief van betekenis in de intensiteit en complexiteit van speciale vragen van leerlingen aan de school.

In deze module kijk je ook naar je eigen gedrag. Je houdt rekening met de invloed van eigen handelen op andere groepen, teamleden, ouders of leerlingen en je kunt jezelf situationeel aanpassen aan de ander. Je kunt handelen volgens de interactietheorie van Verstegen/Lodewijks.

Je ondersteunt leerkrachten bij het ontwerpen en evalueren van onderwijs op het gebied van sociaal-emotioneel functioneren, waarbij wordt ingespeeld op de onderwijsbehoeften van leerlingen. Hierbij doorloop je systematisch de fasen van de HGW-cyclus en gebruikt daarbij relevante vakliteratuur.

Waardepapier

Bij het afronden van deze module ontvang je een certificaat van Inholland Academy.

Vervolgmogelijkheden

Ben je nog niet uitgeleerd? Geen zorgen! Na succesvolle afronding van de module kun jij je verder ontwikkelen tot kwaliteitcoördinator in de modules:

Bij het positief afronden van de vier modules ontvang je het post-hbo diploma De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator).

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de module voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven