Opleiding Vakspecialist muziek

Docent Hans van Eerden


"Leerkrachten kunnen kinderen de taal van muziek leren"

Hans van Eerden is muziekdocent aan de pabo. Hij is gepassioneerd musicus en muziekliefhebber en gunt iedereen mooie muziekervaringen, óók kinderen op de basisschool.

Communicatie

"Als vakspecialist muziek wil ik deelnemers van deze opleiding meegeven dat muziek communicatie is die op allerlei niveaus plaatsvindt. Kinderen in het basisonderwijs kunnen van hun leerkracht de sleutel ontvangen om de taal van muziek te leren. Het is mooi als kinderen muziek leren uitvoeren, muziek gaan maken en ook naar muziek leren luisteren.

Aanspreekpunt

Een deelnemer die de opleiding Vakspecialist muziek heeft afgerond is op de basisschool het aanspreekpunt voor collega’s, kinderen en ouders voor wat betreft muzikale activiteiten. En je kunt in alle groepen van de basisschool muziekonderwijs geven. Ik vind het mooi en inspirerend om te zien als deelnemers hun eigen kwaliteiten ontdekken en gaan inzien welke mogelijkheden er zijn om muziek op de basisschool in te zetten. 

DJ-workshop

Soms ontstaan er zomaar leuke ideeën tijdens de opleiding. Na een les over muziek maken met de iPad heeft een van mijn deelnemers en DJ-workshop op haar school gerealiseerd. Zelfs de lokale pers en televisie kwamen langs en stonden perplex van deze vorm van muziekonderwijs. De mogelijkheden binnen de opleiding zijn eindeloos. Affiniteit met muziek en muzikale vaardigheden dragen natuurlijk wel bij aan op welk niveau je de opleiding afsluit.

Vonk

Naast mijn werk houd ik van wandelen met mijn honden, lezen en films kijken. Persoonlijke inspiratie haal ik uit ‘de vonk’ die overslaat als mensen samen muziek maken. Daarom gun ik ook iedereen mooie muziekervaringen zoals ik die zo regelmatig ervaar."Hans van Eerden
docent opleiding Vakspecialist muziek


Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven