Verkenning innovatievraagstuk (MLI module 1)

Toelating module Verkenning innovatievraagstuk

De modules van deze master zijn er voor iedereen die bij een organisatie werkt waar leren en veranderen centraal staan. Voor ambitieuze onderwijsprofessionals, binnen en buiten schoolorganisaties. Zoals HRM’ers en HRD’ers, onderwijsadviseurs en zelfstandig adviseurs (zzp’ers) in alle sectoren waar onderwijs een belangrijke rol speelt. De modules van deze master zijn er ook voor docenten in het po, vo, mbo, hbo en wo.

De modules van de Master Leren en Innoveren sluiten aan bij ambitieuze professionals die:

 • in hun eigen onderwijspraktijk- of organisatie duurzame veranderingen willen realiseren aan de hand van een onderwijskundig verandervraagstuk;
 • hierbij praktijkgericht onderzoek willen doen op het gebied van leren en innoveren om de verandering goed te onderbouwen;
 • veranderkunde vanuit de theorie gelijk in de praktijk willen brengen en ermee aan de slag gaan;
 • zich professioneel en persoonlijk verder willen ontwikkelen en;
 • willen leren van en met elkaar.

Toelatingseisen modules Master Leren en Innoveren

Wil je deze module volgen, dan geldt er een aantal toelatingseisen:

 • Je beschikt over een afgeronde hbo-bacheloropleiding en hebt enige werkervaring in leren en ontwikkelen, bijvoorbeeld in het onderwijs (primair/voortgezet/mbo/hbo), in een onderwijsomgeving binnen een organisatie, in een HRM-of HRD omgeving of als zelfstandig adviseur.
 • Je hebt de motivatie en ambitie om professioneel en persoonlijk te groeien en je te ontwikkelen tot specialist op het gebied van leren en innoveren.
 • Je beschikt over voldoende tijd om de modules te combineren met je werk. De module vraagt zo’n 15 tot 20 studie-uren per week. Deze uren bestaan uit het voorbereiden en bijwonen van de lesdag, het samenwerken met collega’s aan het vraagstuk in de praktijk, het maken van opdrachten en peerfeedback geven aan medestudenten.
 • Vanuit je werkplek ben je vrij om praktische opdrachten uit te voeren en je wordt daarin gefaciliteerd en ondersteund door je leidinggevende en/of andere directe collega’s in je team. De basis voor de Master Leren en Innoveren is de eigen onderwijspraktijk. Ook voor zelfstandig adviseurs is dit de basis.
 • Je hebt voldoende beheersing van de Engelse taal om Engelstalige literatuur te kunnen bestuderen.
 • Kennismakingsgesprek – ontmoeten en verwachtingen in beeld brengen
  We voeren met alle geïnteresseerden een kennismakingsgesprek. We kijken naar je werkervaring en -omgeving, vraagstukken, veranderbekwaamheid, positie in het team, ambitie en motivatie.

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is deze module iets voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven