Opleiding Gedragsspecialist in het (v)mbo

Deelnemer Maarten Kooij over Gedragsspecialist in het (v)mbo

"Als docent op het Nova College in Haarlem werk ik met veel plezier en probeer ik een essentiële bijdrage te leveren aan het leerproces van onze studenten. Als docent vind ik het ontzettend belangrijk om mezelf continu uit te blijven dagen en op zoek te gaan naar nieuwe kennis en informatie. Zo houd je niet alleen plezier in je werk, maar ook plezier in het steeds blijven leren.

Bij het Nova College staat een leven lang leren centraal en ik wilde mijzelf graag verder ontwikkelen en professionaliseren. De post-hbo opleiding Gedragsspecialist in het (v)mbo bij Inholland Academy sloot goed aan op mijn ontwikkelwensen.

De deelnemergroep bestond uit collega-docenten die op verschillende mbo's (Nova College, Horizon College en Regio College) lesgeven. De samenstelling van de groep van docenten van verschillende niveaus en verschillende opleidingen resulteerde in waardevolle gesprekken over de manier waarop de verschillende scholen, opleidingen en docenten met vraagstukken omgaan.

Het meest waardevolle van de opleiding vond ik dat we vanuit verschillende perspectieven en invalshoeken gedrag onderzochten. Ook de behandeling van hoe bepaald gedrag tot stand kan komen, was ontzettend interessant. De opleiding is gericht op directe toepassing in je dagelijks werk. De praktijkopdrachten waren direct van betekenis voor de opleiding, of school waar je werkt. Tijdens de opleiding heb ik nog meer passie gekregen voor mijn werk en het heeft mijn visie op onderwijs versterkt. Daarnaast heb ik meer inzicht gekregen in gedrag, groepsdynamica en mijn rol als docent. Dit komt vooral door Simon (docent), die kritisch meedenkt en feedback geeft.

Kortom: het is een fantastische opleiding die volledig aansluit bij de rol van docent en wat de docent wil leren. Als je als docent interesse hebt in een praktische opleiding die een meerwaarde heeft voor de school waar je werkt, dan is dit dé opleiding."Oud-deelnemer Maarten Kooij, docent, coördinator en examenleider van de opleiding Sociaal Werk (niveau 4)

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven