Opleiding Gedragsspecialist post-hbo

Docent Simon Klein - opleiding Gedragsspecialist

Simon Klein is docent op de lerarenopleidingen, auteur en onderwijsadviseur. Hij werkt al meer dan twintig jaar in het onderwijs. Hij is gestart als onderwijzer en geeft inmiddels les aan toekomstige leerkrachten. Ook heeft hij zijn eigen adviesbureau Klasse(n)kanjers. Simon zijn expertise ligt op de gebieden van praktische lerende jongeren, jongens in de klas, passend onderwijs, executieve functies, gedragsproblemen en didactische begeleiding.

Ervaring

Meer dan 25 jaar ervaring in het onderwijsveld van basis-, speciaal tot voortgezet en (hoger) beroepsonderwijs waarbij de focus op (ortho-)pedagogiek, onderwijskunde en didactiek ligt. Daarnaast aandacht voor identiteitsontwikkeling, coaching en talentontwikkeling. Dit in non-profit en nascholingsorganisaties. Tevens als auteur van diverse boeken en trainer binnen onderwijsinstellingen actief.

Opleidingsachtergrond

Lerarenopleiding Basisonderwijs, opleidingen Speciaal Onderwijs en Begeleiding, Onderwijskunde & Pedagogiek (1e graads Pedagogiek). Daarnaast opgeleid als trainer en (extern) assessor maar ook ruim ervaringsdeskundig in het praktijkwerkveld van mbo- en hbo-opleidingen.

Manier van lesgeven

Open en benaderbaar, ervaringen delend om zo tot gewenste verdieping van kennis en inzicht te komen bij de studenten. Er is geen 1 waarheid, samen verkennen is een waarde binnen de colleges voor alle betrokkenen. Simon: “Ik ben er voor (de optimale ontwikkeling van) mijn studenten en niet andersom.”

Feedback van  deelnemers

Een greep uit de evaluaties van deelnemers:

  • "Inspirerende professional, die ruimte geeft voor eigen inbreng en ontwikkeling."
  • "Inspirerende docent die zelf het goede voorbeeld geeft!"
  • “Wederom vind ik de docent in deze module erg goed. De manier waarop hij inspeelt op de koppeling tussen praktijk en theorie is erg inspirerend. Ik voel me gezien en gewaardeerd in deze groep.”
  • "Veel inspiratie opgedaan en vooral praktische punten waar ik morgen direct mee aan de slag kan"

Terug naar overzicht Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven