Opleiding Gedragsspecialist post-hbo

Deelnemer Mirjam Stoop over de post-hbo opleiding Gedragsspecialist


"De opleiding levert je veel meer op dan alleen kennis over gedrag"

Mirjam Stoop werkt als groepsleerkracht van groep 5 op een basisschool. Ze volgde bij Inholland Academy de post-hbo opleiding Gedragsspecialist.

Passende rol

"Op mijn school was de functie van gedragsspecialist al langere tijd niet ingevuld. De intern begeleidster nam daarom veel van deze taken voor haar rekening. Mijn directeur vond deze opleiding heel goed bij mij als persoon passen. Inholland Academy kende ik al van een eerdere opleiding en is daarnaast voor mij makkelijk te bereiken.

Geitenpaadjes

Wat de opleiding me heeft opgeleverd? Vooral heel veel bewustwording. Zoals inzicht in wat de ‘geitenpaadjes’ in mijn hoofd zijn en waarom ik in bepaalde situaties reageer zoals ik reageer. Ook weet ik nu beter welk effect mijn manier van doen heeft op mijn omgeving. Het proces van bewustwording is enorm versneld door de opdrachten, de literatuur, de gesprekken en het doorvragen bij elkaar.

Intensief

Ik vond de opleiding behoorlijk intensief. Als je het goed wilt doen, kosten alle opdrachten en modules veel tijd. Het is goed om daar van tevoren bij stil te staan. Want naast deze opleiding had ik natuurlijk ook nog rapportavonden, studiedagen en andere verplichtingen van mijn werk. Ik heb best wat weekenden en vakanties opgeofferd aan de opleiding.

Eigen gedrag

Toch was het de investering meer dan waard. Want als je je écht durft open te stellen, levert de opleiding je veel meer op dan alleen kennis van gedrag. Zo zijn er bij mij allerlei sluimerende processen verder in gang gezet. Ik durf beter mijn grenzen aan te geven en ruimte in te nemen. Grappig is dat ik deze opleiding ging volgen om meer te leren over het gedrag van kinderen. Maar ik ben juist steeds meer van mijn eigen gedrag gaan begrijpen.

Hoedjes

Met de andere deelnemers trek je een aantal maanden heel intensief op. We hadden een hechte groep en stonden echt voor elkaar klaar. Ook de docenten deden er alles aan om je verder te helpen en hadden alle geduld om iets uit te leggen. Leuk is dat een van de docenten ‘afstudeerhoedjes’ voor ons allemaal geregeld tijdens de diploma-uitreiking.

Lezen

In mijn vrije tijd lees ik ontzettend graag. Een boek dat ik iedereen aanbeveel is De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy. Wat een geweldig boek is dat. Ik haal er heel veel troost, wijsheid en liefde uit. Ook ga ik graag met vrienden wat drinken en sinds kort ben ik aan het tekenen. Daar heb ik nu weer meer tijd voor!"                 

Mirjam Stoop
deelnemer opleiding Gedragsspecialist

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven