Opleiding Budgetcoaching

Referentie maatwerkprogramma Budgetcoaching voor Kwintes

Maatwerkprogramma Budgetcoaching Kwintes

"Dankzij deze opleiding kan ik cliënten nu beter financieel coachen!"

“Door deze opleiding kan ik cliënten beter coachen op hun gedrag en hun financiële vraagstukken”, zegt Niels van Os enthousiast over zijn leertraject bij Inholland Academy. Als financieel begeleider van zorginstelling Kwintes ondersteunt Niels cliënten met psychosociale of psychiatrische problemen. Samen met collega’s volgde hij het maatwerkprogramma Budgetcoaching, en met succes!

De cliënten van Kwintes kampen vaak met grote financiële problemen. Niels en zijn collega’s helpen hen weer in hun kracht te zetten. In totaal bieden acht financiële teams in diverse regio’s met 30 budgetcoaches begeleiding bij budgetcoaching, budgetbeheer en schuldhulpverlening. Kwintes had behoefte aan een post-hbo-opleiding voor haar persoonlijke begeleiders om hen te trainen op onder andere coachingtechnieken, schuldhulpverlening, budgetbeheer, wet- en regelgeving en uitkeringen.

‘Praktisch en boeiend traject’
Niels heeft er veel baat bij gehad. “Waar ik eerder vraagtekens had hoe ik zaken moest aanpakken, weet ik nu sneller waar een cliënt recht op heeft en waar diegene deze informatie kan vinden. Daarnaast weet ik nu waar ik op moet letten bij het opstellen van een budgetplan. De opleiding was helpend en leerzaam. Wat mooi was is dat de docent haar werkzaamheden als bewindvoerder meenam en dit voor mij de praktijk in huis haalde. Hierdoor werd het praktisch en boeiend om te volgen.”

Een opleidingstraject op maat
Binnen onze doelgroep is het van allergrootste belang dat we cliënten met financiële problematiek op een juiste wijze begeleiden”, zegt Richard Henken, coördinator budgetcoaching en budgetbeheer bij Kwintes, over de samenwerking met Inholland Academy. “We zijn online op zoek gegaan naar een partij die in staat is om onze begeleiders op een juiste en passende wijze mee te nemen in de specialistische wereld van schuldhulpverlening en budgetcoaching. In een persoonlijk gesprek met de opleidingsadviseur Esther Lute en de docenten Ilona Schouten en Estella Seebregts, werden wij overtuigd dat Inholland Academy de passende organisatie was om mee samen te werken en een opleidingstraject op maat te maken.”

Richard geeft aan zeer tevreden te zijn over het opleidingstraject. Hij is te spreken over de docenten die veel praktijkervaring hebben, de “levendige cursusdagen” en de lesstof die zowel vanuit de theorie als uit de praktijk wordt aangeboden. “We hebben onder andere geleerd dat we problemen niet uit handen moeten nemen, maar met behulp van begeleiding cliënten beter kunnen bewegen om te werken aan hun financiële problemen. Onze begeleiders weten nu welke vaardigheden de cliënt moet hebben om zelfstandig beheer uit te voeren of om een schuldhulpverleningstraject zelfstandig aan te kunnen. Dit alles mede dankzij het traject van Inholland Academy.”

Meer weten over de opleiding Budgetcoaching? Neem contact op met Anke Kersting via T: 06 2111 5488 of E: anke.kersting@inholland.nl 

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven