Erkend coach

Programma post-hbo Erkend coach

De opleiding Erkend coach bestaat uit 22 opleidingsdagen van 10.00 tot 17.00 uur, inclusief 10 supervisiebijeenkomsten. De onderdelen MDS 1 en MDS 2 volg je samen met supervisoren in opleiding.  Je werkt aan de hand van literatuur, met behulp van casuïstiek en opdrachten uit de praktijk.

Indien je de opleidingen Erkend Coach en Teamcoach gelijktijdig volgt verzorg je parallel aan de opleiding twee reeksen individuele coaching en twee reeksen teamcoaching.

De opleiding bestaat uit 5 onderdelen:

Opbouw van de opleiding Erkend coach

Methodisch Didactische Scholing (MDS 1)

Methodisch Didactische Scholing (MDS 1)

In MDS 1 staat het basisrepertoire van de coach centraal. De opleiding volgt het proces van coaching in de praktijk: van contractering, middenevaluatie tot afronding.

Methodisch Didactische Scholing (MDS) 2

Methodisch Didactische Scholing (MDS) 2

In MDS 2 ontwikkel en expliciteer jij jouw eigen begeleidingsstijl. Ook geef je vorm aan jouw verdere professionele ontwikkeling als coach. Er is aandacht voor resultaatgerichtheid en contextsensitiviteit.

Supervisie over coaching

Supervisie over coaching

In dit onderdeel koppel jij jouw eigen begeleidingswerk aan wat je in de opleiding leert. Je oefent met de aangereikte stof en leert de theorie te integreren in jouw handelen. Bij de supervisiecombinaties word je deskundig begeleid door een geregistreerde LVSC-leersupervisor.

Collegiale consultatie

Collegiale consultatie

De collegiale consultatie is bedoeld om met elkaar te leren van de leerpraktijk en de aangereikte stof. Ook biedt deze consultatie een werkplaats om jouw repertoire als coach te ontwikkelen. In groepen van vier tot zes personen creëer je een passende leeromgeving.

Leerpraktijk coaching

Leerpraktijk coaching

Professioneel coachen leer je alleen door het te doen. Hiervoor is oefening nodig. Je gaat in de praktijk coachingsgesprekken voeren en verzorgt zelfstandig coaching binnen en buiten jouw eigen organisatie. De omvang van deze leerpraktijk is 40 uur. Dit is één van de eisen van de erkennende organisatie St!R.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Willemijn Boschhuizen

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Willemijn Boschhuizen
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Willemijn
T: 088 466 30 30
E: willemijn.boschhuizen@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven