Supervisor (verkorte opleiding)

Programma post-hbo Supervisor (verkorte opleiding)

De verkorte opleiding Supervisor duurt tien maanden en bestaat uit tien opleidingsdagen. Ter voorbereiding op elke opleidingsdag maak je opdrachten en bestudeer je literatuur. De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

Praktijk

Supervisie leer je door het te doen. Tijdens het opleidingstraject geef je tegelijkertijd minimaal twee reeksen supervisie van elk 10 tot 15 bijeenkomsten aan een groep.

Leersupervisie

Ook volg je een leersupervisiereeks van 15 bijeenkomsten op niveau leersupervisie II. De helft van de leersupervisie vindt plaats tijdens de opleidingsdagen. De overige bijeenkomsten vallen daarbuiten. Als supervisor in opleiding breng je ook casuïstiek uit je eigen supervisiepraktijk in.

Procesverslag

Je schrijft een procesverslag van 20 pagina’s over één supervisiereeks die je hebt gegeven. Je verantwoordt hierin jouw eigen handelen als supervisor en reflecteert hierop. Met dit procesverslag laat je zien dat jij de theorie van begeleidingskunde kunt verbinden met de supervisiepraktijk. Ook beschrijf je hoe je de verschillende competenties van de supervisor vormgeeft in de praktijk en wat jouw ontwikkelingspunten zijn.

Bijeenkomsten

In de bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Dag 1: visies op supervisie en andere begeleidingsvormen, supervisie in onderscheid met stagebegeleiding, praktijkbegeleiding en docentrol, leerdoelen van de deelnemers, zelf-assessment (startdocument)
  • Dag 2: leren in supervisie, reflecteren en omgaan met leermateriaal zoals reflectieverslagen
  • Dag 3: interactie in supervisie, onder andere met parallelprocessen en omgaan met een groep, strategisch en communicatief handelen
  • Dag 4: fasering in supervisie (van contract tot afscheid nemen)
  • Dag 5: werkvormen in supervisie
  • Dag 6: evalueren, beoordelen, toetsen en sanctioneren in supervisie
  • Dag 7: omgaan met diversiteit in supervisie en socialisatie
  • Dag 8: organiserende principes
  • Dag 9: werkstukbesprekingen
  • Dag 10: supervisiebeleid en afronding van de opleiding

Bijzonderheden

De verkorte post-hbo opleiding Supervisor is erkend en geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC), de beroepsvereniging voor coaches, supervisoren en andere professionals in de begeleidingskunde. Bovendien is de verkorte opleiding Supervisor geaccrediteerd door het Registerplein. Aan de opleiding zijn 21 PE-punten toegekend.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Willemijn Boschhuizen

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Willemijn Boschhuizen
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Willemijn
T: 088 466 30 30
E: willemijn.boschhuizen@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven