Praktijkverpleegkundige in het verpleeghuis en vgz opleiding

Brug tussen zorgteam en arts in verpleeghuis of vgz.

woensdag 7 juni 2023

Online Open Avond Werken en Leren

De praktijkverpleegkundige ondersteunt de specialist ouderengeneeskunde (SO), huisarts en arts verstandelijk gehandicapten (AVG). Behalve geprotocolleerde zorg kun jij ook protocol overstijgende zorgtaken uitvoeren zoals (kwetsbare) ouderenzorg, complexe zorg en oncologische nazorg. De kern van je zorgtaak is het begeleiden en ondersteunen van cliënten bij het omgaan met (de gevolgen van) hun aandoening en hun beperkingen en het voorkomen van aandoeningen of complicaties. Jij brengt problematiek in kaart en neemt een deel van de behandeling en begeleiding van cliënten over. Jij houdt spreekuur, verricht consulten en bevordert de deskundigheid van zorgteams. Ben je momenteel werkzaam als verpleegkundige in een verpleeghuis of in de verstandelijk gehandicaptenzorg? Zet dan de volgende stap in je carrière en volg de vernieuwde post-hbo opleiding tot Praktijkverpleegkundige in het verpleeghuis en de verstandelijk gehandicaptenzorg. Deze opleiding biedt jou uitgebreide kennis en vaardigheden voor een afdelingsoverstijgende functie.

Lees meer over de post-hbo opleiding Praktijkverpleegkundige in het verpleeghuis en de vgz

niveau
post-hbo
duur
32 bijeenkomsten, 17 maanden
locatie
Diemen

"Ik kreeg de kans om als praktijkverpleegkundige te gaan werken en ook de daarbij behorende opleiding te gaan doen. Ik zag er eerst best tegenop, ik was de schoolbanken ontgroeid. Ook wist ik niet of ik het post-hbo niveau aan zou kunnen. Gelukkig is deze opleiding leuk en uitdagend. De groep was zeer gemotiveerd. Wij hebben het beste bij elkaar naar boven gehaald. Het lesprogramma was zeer gevarieerd en het lesmateriaal was altijd keurig in orde. Ik kan zeggen dat Inholland Academy en de opleidingscoördinator een gedegen opleiding hebben geboden."

Agnes de Vries-van Hulst, praktijkverpleegkundige Sint Liduinastichting en deelnemer Praktijkverpleegkundige in het verpleeghuis en de vgz

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure



Bel of mail opleidingscoördinator Pauline van Vegten voor algemene vragen over bijvoorbeeld het rooster:

Vraag het Pauline
T: 06 2966 6230
E: gsw.academy@inholland.nl

Bel of mail opleidingsadviseur Roos Walraven voor persoonlijk opleidingsadvies en maatwerkvragen:

Vraag het Roos
T: 06 1527 9634
E: roos.walraven@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven

Waarom kies je voor een opleiding Zorg en Samenleving bij Inholland Academy?

  1. Persoonlijk onderwijs; je kunt echt op ons rekenen. Je krijgt de begeleiding die jij nodig hebt om de opleiding te kunnen volgen. Als daarvoor iets extra’s nodig is, doen we alles om dat voor elkaar te krijgen. De coördinator van de opleiding is jouw persoonlijke leercoach.
  2. Opleidingen voldoen aan de meest recente, landelijke competentieprofielen. We zijn actief betrokken in landelijke samenwerkingen. Dat is niet alleen belangrijk om up-to-date te blijven, maar ook om ontwikkelingen te vertalen naar vakinhoudelijk en onderwijskundig perspectief.
  3. Bij ons draait alles om kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Het is betekenisvol, interactief en direct toepasbaar in jouw praktijk. We evalueren de ervaringen met onze deelnemers. De examen- en adviescommissie houden toezicht op de kwaliteit.
  4. Het praktijkleren (de stage) is een krachtige leeromgeving voor jouw eigen leerontwikkeling. Naast jouw persoonlijke begeleiding, dragen we ook zorg voor de ondersteuning van de praktijkbegeleiders.
  5. Je ontvangt een waardevol diploma; geaccrediteerd door kwaliteitsregisters. Jouw behaalde PE-punten worden door ons ingevoerd.
  6. Onze docententeams zijn samengesteld uit ervaren, bevlogen didactische en werkveld professionals. Een vast team dat de samenhang van de opleiding en voortgang van de deelnemers monitort.
  7. Deelnemers vormen met elkaar een krachtig leernetwerk. Tijdens en ook na de opleiding vindt uitwisseling van vraagstukken, ervaringen en expertise plaats.