Rotterdam,
25
juni
2021
|
11:13
Europe/Amsterdam

Actieonderzoek naar Geestverwanten

dvds_geestverwanten

Ter gelegenheid van het afscheid van lector Dynamiek van de Stad Guido Walraven is op 1 juli een symposium en verschijnt er onder meer een bundel. In de bundel staan artikelen over de verschillende onderzoeken die de onderzoekers van Dynamiek van de Stad hebben uitgevoerd.

Een onderzoek dat in verschillende hoofdstukken terugkomt, is gehouden bij het netwerk Geestverwanten van Zorgvrijstaat in Rotterdam West. Ympkje Albeda, een van de onderzoekers bij Dynamiek van de Stad: "Geestverwanten is een netwerk voor mensen met psychische kwetsbaarheid en andere bewoners van de wijk, die samen door koffieochtenden, samen eten en wandelingen contacten onderhouden. Daarnaast draagt een wijkpsycholoog bij aan een zorgzame wijk."

Ympkje en haar collega's Elizabeth van Twist en Maaike Miedema hebben actieonderzoek gedaan naar Geestverwanten en een leerwerkgemeenschap van betrokken bewoners en professionals helpen opzetten. Ympkje: "Als onderzoekers hebben we bij dit project veel meer inzicht gekregen in de complexe processen die onder andere spelen bij het samenbrengen van formele en informele netwerken. Tegelijkertijd hebben we een bijdrage geleverd om deze netwerken nader tot elkaar te brengen. Hiermee hebben we het netwerk Geestverwanten een stapje verder kunnen helpen. Het geeft veel voldoening om niet alleen iets te analyseren maar ook bij te kunnen dragen aan versterking." De resultaten zijn vastgelegd in een digitaal magazine en een handreiking. 

In bijgaand filmpje geven initiatiefnemer Alexander Hogendoorn en onderzoeker Ympkje Albeda meer informatie.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.