22
december
2021
|
10:27
Europe/Amsterdam

Community of Practice Diversiteit: Antiracisme in het onderwijs

Donderdag 27 januari, 14.00 tot 16.00 uur, online via Zoom

cop_diversiteit

Racisme en discriminatie, hot topics in het maatschappelijk debat en daarmee ook een belangrijk agendapunt voor het hoger onderwijs en onze hogeschool. Maar wat betekent dit nu concreet voor onderwijsprofessionals? Hoe kan je een bijdrage leveren aan antiracisme en welke strategieën zijn hiervoor te bedenken?

Tijdens de interactieve sessie van de Community of Practice Diversiteit op donderdag 27 januari neemt Pravini Baboeram je mee in theoretische kaders en de praktische vertaalslag naar de eigen onderwijspraktijk.

Pravini Baboeram werkt als programmamanager bij ECHO, Expertisecentrum voor diversiteitsbeleid. In deze rol faciliteert ze in het proces van “getting comfortable with the uncomfortable”. Reflecterend op mechanismen die leiden tot uitsluiting in het onderwijs en op de arbeidsmarkt nodigt Pravini deelnemers uit om in gesprek te gaan over systemische ongelijkheid. In dit proces ondersteunt ze deelnemers bij het vertalen van deze inzichten in praktische hulpmiddelen en oplossingen om diversiteit en inclusie in organisaties te versterken.

Meld je aan voor deze interactieve sessie!