Den Haag,
21
april
2021
|
09:46
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen – meer onderwijs mogelijk op locatie

16_locatie_Den_Haag_stad_vestiging

De persconferentie bracht ons deze keer goed nieuws. We mogen, bovenop het praktijkonderwijs en fysieke toetsen, vanaf 26 april weer wat meer les geven op de locaties. Een eerste stap richting verdere openstelling van ons onderwijs en ontmoetingen met je medestudenten.

Om welke onderwijsactiviteiten het gaat, hoor je vanuit je opleiding. Voor het bezoek op locatie gelden de bekende regels, zoals het gebruik van mondkapjes en 1,5 meter afstand houden.

Inzet zelftesten
Begin mei komen de zelftesten beschikbaar. Vanaf dat moment vragen we jou en je medestudenten voorafgaand aan je bezoek aan de hogeschool een zelftest te doen. De zelftesten zijn niet verplicht.

De zelftesten zijn onderdeel van een bredere introductie van zelftesten in de Nederlandse samenleving. Zij gelden als extra instrument om het coronavirus te bestrijden. Het is geen voorwaarde voor studenten of collega's om toegang te krijgen tot de hogeschool. Toch vragen we aan iedereen de zelftest te doen om zo z'n steentje bij te dragen aan de bestrijding van het virus.

De testen zijn gratis en krijg je van ons. Zodra ze geleverd worden informeren we je over hoe je ze krijgt en moet gebruiken.

Meer over de bestaande coronamaatregelen en de inzet van zelftesten vind je op Iris via Weten & Regelen.

Praktijkonderwijs en toetsen
Ondertussen blijven onze gebouwen ook open voor praktijkonderwijs en geplande fysieke toetsen. Met het vervallen van de avondklok per 28 april is het fijn dat je hiervoor 's avonds weer op pad kunt zonder eigen verklaring. Voor de rest geldt: werk en studeer thuis. Iedereen die zich in onze gebouwen bevindt dient zich te houden aan de maatregelen.

Vooruitzichten
Met de ruimere openstelling en het zelftesten beginnen we aan een nieuwe fase in dit tweede coronajaar. Een versoepeling die hopelijk het begin betekent van nog meer perspectief voor jouw onderwijs. Dat maakt het wellicht ook draaglijker om nog even vol te houden. Toch een luisterend oor nodig?
Zoek contact met je medestudenten, opleiding, studieloopbaanbegeleider, coach, decaan of de studentbuddy’s van het Studentsucces Centrum. Ook als je anoniem in gesprek wilt met een studentbuddy kan dat via de chat op het digitale platform Frisse Gedachtes.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.