Den Haag,
15
december
2020
|
16:16
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen 14 december

Onderwijs vrijwel geheel online, uitgezonderd praktijkonderwijs en toetsen

online_onderwijs 7

De afgelopen dagen is er volop gespeculeerd en helaas zijn er gisteravond strengere maatregelen aangekondigd die ook ons onderwijs raken. Zo vlak voor de kerstvakantie is dit geen fijne boodschap, maar wel heel begrijpelijk. Vanaf woensdag 16 december tot en met zondag 17 januari schakelen wij weer over naar vrijwel geheel online onderwijs.

Uitzonderingen
Er geldt een uitzondering voor het praktijkonderwijs en voor toetsen. Die vinden volgens planning wél op locatie plaats. Vanuit je opleiding krijg je informatie over wat dit voor jou betekent. Voor stages gelden de regels die gelden voor de sector of branche waar je stageloopt. Als die activiteiten door gaan, kan de stage ook doorgaan.

Aangepaste openingstijden
Tijdens de feestdagen – vrijdag 25 december tot en met vrijdag 1 januari – zijn onze gebouwen gesloten. Op alle andere dagen zijn de gebouwen open van 10.00 uur tot 16.00 uur voor praktijkonderwijs en toetsen. De reis die je hiervoor moet maken valt onder noodzakelijk reizen en is daarmee toegestaan. Voor de rest geldt: studeer thuis. Mocht je écht niet thuis kunnen studeren dan kun in de gebouwen terecht om gebruik te maken van de faciliteiten. We moedigen dit echter niet aan. Mocht je toch naar de hogeschool komen, hou je dan aan de maatregelen.
 

Wat betreft de openingstijden kunnen er uitzonderingen gemaakt worden voor ingeroosterde toetsen en praktijkonderwijs.

Dat we nu in zeer korte tijd moeten omschakelen, vraagt opnieuw veel van de flexibiliteit en aanpassingsvermogen van jou en je medestudenten. Dit in een jaar waarin we al heel veel van jullie gevraagd hebben. We realiseren ons hoe moeilijk dat is. Heb je hulp nodig of loop je vast, aarzel niet en neem contact op met je opleiding, studieloopbaanbegeleider of coach of de decaan. Kijk voor tips en online trainingen ook eens bij het Studentsucces Centrum.

Wij delen de zorg die er is over de gevolgen die de maatregelen hebben op jouw studie-ervaring. We zijn trots op jullie creativiteit en wendbaarheid in deze coronatijd. Hou vol! En denk aan je gezondheid, pas op jezelf en op elkaar.

Meer informatie over de coronamaatregelen vind je op Iris via Weten & Regelen.