Den Haag,
15
januari
2022
|
09:33
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen 14 januari - Hoger onderwijs open met verscherpte mondkapjesplicht

9_Corona_mondmasker_mondkapje_Covid-19

Blij zijn we met de boodschap van het nieuwe kabinet dat het hoger onderwijs vanaf 17 januari weer ‘open kan’. De komende weken vinden jouw toetsen en/of praktijklessen plaats volgens je rooster. En met ingang van periode 3 gaat het onderwijs weer helemaal fysiek open.

 Algemene mondkapjesplicht
Aan de heropening van het hoger onderwijs zijn wel voorwaarden verbonden. Er geldt een maximale groepsgrootte van 75 personen, met uitzondering voor toetsen. Daarnaast wordt de mondkapjesplicht aangescherpt. We vragen je vanaf maandag 17 januari overal een medisch mondkapje te dragen in de hogeschool. Dus ook als je in de klas zit of met een groepje in een ruimte werkt. Uiteraard hoef je geen mondkapje op als je alleen in een ruimte zit of als je iets eet of drinkt. Houd je op de hogeschool aan de basisregels en spreek elkaar daar ook op aan. Probeer in de ruimte waar je bent afstand te houden van elkaar.

Zelftesten aanvragen via zelftestonderwijs.nl
We blijven je vragen twee keer per week een zelftest te doen voordat je naar de hogeschool komt. De zelftesten zijn ook te bestellen via zelftestonderwijs.nl. Daarnaast kun je een zelftest meenemen op de hogeschool.

Corona en toetsen
Bij Hogeschool Inholland streven we naar een veilige en gezonde leeromgeving. Daarom vragen we je met klem om je te houden aan de algemene coronarichtlijnen. Heb je coronagerelateerde klachten, ben je positief getest of zit je in quarantaine? Kom dan niet naar de hogeschool voor je toets.

Kun je vanwege coronaklachten, een positieve test of quarantaine niet meedoen aan je toets? Meld je dan voorafgaand aan je toets contact op met je opleiding via je studieloopbaanbegeleider, mentor of docent. Via de examencommissie wordt gekeken wat er mogelijk is om een extra toetskans te krijgen.

De versoepelingen zijn een mooie stap voor ons onderwijs. Blijf vooral ook in gesprek met elkaar en met je medestudenten. Deel wat je voelt, luister naar elkaar en kijk wat je voor elkaar kunt betekenen. 

Je kunt met vragen ook altijd terecht bij het Studentsucces Centrum. of kijk bij Weten & Regelen op Iris..