03
november
2021
|
09:48
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen 2/11 – Gebruik zelftesten en mondkapjesplicht

9_Corona_mondmasker_mondkapje_Covid-19

Helaas gaat het weer de verkeerde kant op met het aantal coronabesmettingen in Nederland en daarom heeft het kabinet gisteravond nieuwe maatregelen aangekondigd. Die maatregelen zijn gelukkig niet direct van invloed op jouw onderwijs. Wel moet je weer verplicht een mondkapje dragen als je je verplaatst binnen de gebouwen van de hogeschool. En we vragen je afstand van elkaar te houden waar dat mogelijk is.

Mondkapjes weer verplicht
Per 6 november wordt het dragen van een mondkapje weer verplicht in de doorloopruimten van de hogeschool. Dus wanneer je door de hogeschool loopt, moet je weer een mondkapje op. Ook worden mondkapjes voor contactberoepen verplicht; voor onze opleidingen die hiertoe opleiden geldt dat ook voor het praktijkonderwijs.

Zelftesten
Het is niet verplicht, maar kom je naar de hogeschool, dan vragen we je twee keer per week een zelftest te doen. Bij een positieve uitslag van de zelftest blijf je thuis en maak je een afspraak voor een PCR-test bij de GGD. Een zelftest doen is ook verstandig als je gevaccineerd bent. Nieuwe zelftesten zijn beschikbaar op de hogeschool bij de receptie of de uitgang.

Blijf thuis bij klachten
Gebruik de zelftest alleen als je géén klachten hebt. Heb je wel klachten? Blijf dan thuis en laat een PCR-test doen bij de GGD.

Ben jij nog niet gevaccineerd? Dan hopen we dat je erover nadenkt dit te doen. En als je twijfelt, informeer jezelf goed.

Coronatoegangsbewijs niet aan de orde
Vooralsnog is de invoering van een coronatoegangsbewijs in het hoger onderwijs niet aan de orde. De koepelorganisatie Vereniging Hogescholen (VH) is hierover in gesprek met het ministerie van OCW. Namens alle hogescholen, dus ook onze hogeschool, heeft de VH laten weten absoluut geen voorstander te zijn van een coronatoegangsbewijs in het hoger onderwijs. Dit vanwege problemen met de uitvoerbaarheid. Maar nog belangrijker; het onderwijs moet voor iedereen gelijk toegankelijk zijn en een tweedeling moet worden voorkomen.

Loop je stage? Dan vragen we je de richtlijnen te volgen van jouw werkgever en waar nodig af te stemmen met je stagebegeleider.

We gaan ervan uit dat iedereen de maatregelen naleeft en laten we elkaar ook aanmoedigen dat te doen. Hou vol, blijf gezond en let op elkaar!

Meer informatie vind je op Iris via Weten & Regelen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.