Den Haag,
30
september
2020
|
16:15
Europe/Amsterdam

Dringend advies publieke ruimtes Inholland: mondkapjes op

shutterstock_1631607358

Met ingang van morgen, donderdag 1 oktober, geldt in al onze gebouwen op alle locaties het dringende advies voor collega’s en studenten om mondkapjes te dragen. Dit besluit volgt na het bericht van maandag over de strengere coronamaatregelen. De richtlijn voor praktijkonderwijs, waar mondkapjes al verplicht zijn om te dragen, blijft gelden.

We volgen op dit onderwerp de richtlijnen van de drie grote stedelijke regio’s en sluiten met het advies aan op wat er gebeurt bij andere hogescholen in alle steden waar Inholland actief is. Het mondkapjesadvies zien wij als een belangrijke stap om er alles aan te doen om een prettige en veilige omgeving met elkaar te creëren en mee te helpen om de groei van het aantal besmettingen in te dammen.

Dit advies geldt voor alle toegankelijke binnenruimten, zoals de hal, de gangen en de kantines van Inholland. In de klaslokalen, kantoren en vergaderruimtes geldt dit advies niet. Daar ben je vrij om een mondkapje op te doen als je dat prettig vindt.

Natuurlijk, het gaat om een advies, wel doen we appel op je om ook deze richtlijn, naast de bestaande coronarichtlijnen, in acht te nemen. Help elkaar ook hierin. 

Ga voor meer informatie naar Weten & Regelen op Iris.