Den Haag,
02
september
2021
|
14:09
Europe/Amsterdam

Goud zichtbaar maken

Hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking blijven voeden, zonder dat de aarde uitgeput raakt? Daarover maakte Hogeschool Inholland, domein Agri, Food & Life Sciences de uitgave ‘Goud zichtbaar maken’. In een aantal video’s besteedt Greenport West-Holland aandacht aan die uitgave.

In de eerste video vertellen Woody Maijers en Amber Akerboom over het Innovatiepact. Woody is programmaregisseur van het Innovatiepact én lector Integrale Voedsel- en Productieketens bij Inholland, Amber studeert Food Commerce and Technology en ondersteunt Woody bij de uitvoering van het Innovatiepact. Amber vindt het belangrijk dat er samenwerkingen zijn. "Op deze manier worden problemen vanuit verschillende hoeken belicht. Daarnaast is het voor mij, als student, interessant omdat ik zo gelijk leer vanuit het beroepsveld." Dat kan Woody alleen maar beamen. "De studenten van nu zijn de medewerkers van de toekomst. Het is heel mooi om met studenten projecten op te pakken. En hun oplossingen vervolgens terug te brengen naar de ondernemers."

 

In de tweede video vertellen Sjoerd Nieboer en Jeroen Ammerlaan over Flexibele deeltijdopleiding Tuinbouw & Agribusiness van Inholland. Sjoerd is coördinator en leercoach bij de Flexibele deeltijdopleiding, Jeroen is bloementeler in Berkel en Rodenrijs en volgt de deeltijdopleiding. Sjoerd: "Het is niet de bedoeling om per se veel de schoolbanken in te gaan, maar juist om in de praktijk te leren. En dat is interessant voor iedereen die al in de tuinbouw werkt en zichzelf verder wil ontwikkelen op hbo-niveau." Zoals Jeroen. Door de groei van zijn bedrijf veranderde ook zijn rol binnen het bedrijf. "Ik vond dat mijn theoretische kennis wat achter was gebleven. Wat ik vroeger met mijn boeren verstand deed, kan ik met de theorie nu veel beter benutten."  

Meer lezen? Bekijk dan ook de uitgave Goud zichtbaar maken.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.