Den Haag/Rotterdam,
23
september
2021
|
10:30
Europe/Amsterdam

Huug de Deugd neemt afscheid van Inholland

Huug de Deugd

Huug de Deugd treedt per 1 maart 2022 terug als lid van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland. “Na veel mooie en bijzondere jaren bij de hogeschool kies ik ervoor, met pijn in mijn hart, om een nieuwe weg in te slaan,” vertelt Huug over zijn aanstaand vertrek. “Ik heb nog geen andere baan, maar daar heb ik bewust voor gekozen. Het proces om de hogeschool los te laten moet nog vorm krijgen en ik wil de ruimte pakken om te ontdekken wat ik wil gaan doen straks.

Huug begon in 1994 bij Ichthus Hogeschool, één van de rechtsvoorgangers van Hogeschool Inholland, als docent Engels. Vervolgens is Huug opleidingsmanager, directeur en secretaris van het CvB geweest. Sinds 2012 is hij lid van het College van Bestuur.

“Huug heeft met de initiatieven die hij heeft ontplooid en de stappen die hij heeft gemaakt een mooie loopbaan bij de hogeschool achter de rug. Ik vind hem daarin een voorbeeld voor velen”, laat Siebe Riedstra, voorzitter van de Raad van Toezicht van Inholland, weten.

“Ik heb Huug leren kennen als iemand die altijd de rust weet te bewaren, grote kennis heeft van het onderwijs en ook een geweldig mens is. Hij is beschouwend, scherp en heeft een mening. Dat waardeer ik enorm aan hem. De kennis en kunde die hij heeft, gaan we missen. Hij heeft de afgelopen jaren een cruciale rol gespeeld in het versterken van de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. Mede daardoor staat Inholland op de kaart als een sterke en gerespecteerde hogeschool.”

Huug de Deugd: ‘’Vertellen dat ik wegga bij de hogeschool die me zoveel kansen heeft gegeven en waar ik zoveel heb meegemaakt, vind ik moeilijk. Daarmee neem ik immers afscheid van veel fijne collega’s waar ik een intense band mee heb opgebouwd en van een hogeschool die me dierbaar is. Ik ben ongelooflijk trots op waar onze hogeschool nu staat en dat ik daaraan heb mogen bijdragen. De hogeschool is in goede handen. Ik zie zoveel uitstekende docenten, leidinggevenden en ondersteuners. Allemaal professionals met passie die het onderwijs van de toekomst willen vormgeven en een rol spelen in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten. Dat geeft me veel vertrouwen voor de toekomst van Inholland. Maar het is nog geen maart 2022. Gelukkig kan ik de komende tijd nog een flinke bijdrage leveren aan de enerverende ontwikkelingen die we binnen onze hogeschool en in onze maatschappij meemaken. Ik blijf dat gewoon doen, hier, en daarna ook elders. Daar heb ik zin in.’’

Invulling vacature lid College van Bestuur
Met het vertrek van Huug ontstaat binnen het College van Bestuur een vacature. De Raad van Toezicht pakt de werving van een opvolger op in overleg met het CvB en de Hogeschool Medezeggenschapsraad.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Marloes de Vries
24
September
2021
Beste Huug,

Wat een mooie stap. Ik kom graag langs op je afscheid in 2022!

Vriendelijke groeten,
Marloes de Vries