14
november
2023
|
08:07
Europe/Amsterdam

In gesprek met Fabian van der Horst, strategische cirkel Werving & Instroom

Werken in cirkels: collega’s delen hun ervaringen

Al geruime tijd werken collega’s in de strategische cirkels aan doelen van het Strategisch Plan van onze hogeschool. Hoe is het eigenlijk om te werken in deze interne netwerken? Welke rol vervullen deze collega’s, wat zijn hun ervaringen en wat valt ze op? En hebben ze nog tips voor ons? We maakten een rondje langs de cirkels. Met deze keer:

Fabian van der Horst, sponsor strategische cirkel Werving & Instroom
Directeur domein Agri, Food & Life Sciences en Inholland Delft

Fabian van der Horst

Als sponsor van de cirkel Werving & Instroom, wat is jouw drive om voor deze rol te gaan?
“Werving en instroom is een cruciaal onderdeel voor een toekomstbestendige organisatie. Het meewerken en vernieuwen aan de voorkant van de organisatie, op zoek naar nieuwe young professionals, oftewel nieuwe klanten vind ik een heel leuk en uitdagend werkterrein.”

Wat zijn je ervaringen tot nu toe, wat heb je geleerd, wat valt je op?
“Het valt mij op dat er op veel verschillende plekken in ons onderwijs en onderzoek hard gewerkt wordt aan werving en instroom, maar ook dat er veel langs elkaar heen gewerkt wordt. Dat kan veel beter en leuker en efficiënter en dat hebben we ook gemerkt in het afgelopen jaar.”

Wat zijn wat jou betreft de voordelen van deze manier van werken , en zijn er ook aandachtspunten?
"Een groot voordeel van het nieuwe werken in netwerken is dat passie, plezier en prestaties meer samenkomen en er een gezonde verbetercultuur ontstaat. Het aandachtspunt is enerzijds om alle medewerkers zo goed mogelijk te faciliteren en begeleiden in deze transitie en anderzijds om de energie vooral te richten op de coalition of the willing & doing."

Wat draag je bij?
“Ik zet mij in voor meer focus en aandacht voor werving en instroom Inholland-breed en betere gecoördineerde samenwerking vanuit gemeenschappelijke doelen en verbinding. Dus meer werken en leren en bijdragen vanuit het geheel in plaats van sec een onderdeel. Vernieuwend samenwerken is daarbij cruciaal, anders veranderen de resultaten niet. Twee jaar geleden hebben we daartoe het masterplan Werving en Instroom opgesteld met de betrokkenen uit de WIR, corporate communicatie en verbinding met de teams. Hierdoor is een verbeterde werkstructuur en PDCA (Plan, Do, Check & Act, red.) neergezet waar iedereen aan kan bijdragen door zijn of haar talenten in te brengen.”

Wat wil je de collega’s in het primaire proces (onderwijs en onderzoek) meegeven?
“Werving en instroom is van ons allemaal. Dus bespreek in je team wat je hieraan kunt bijdragen en denk daar eens grenzeloos over na. Er zijn namelijk heel veel laagdempelige manieren om mee te werken van helpen op een Open Avond tot regelmatig gave studentenprojecten onder de aandacht brengen op social media. Daar zit de doelgroep namelijk.”

Wat zijn de concrete resultaten tot dusver?
“Ik durf te stellen dat werving en instroom een stuk beter op de kaart staan. Naast een betere gezamenlijke werkstructuur wordt er momenteel ook hard gewerkt aan een betere werkcultuur. Onder meer door de lean en agile trainingen die de deelnemers van de cirkels krijgen, wat ons helpt in persoonlijke ontwikkeling. Bovendien is het samenwerken echt leuker en succesvoller en onderweg zijn er fraaie resultaten gehaald zoals ook de instroomstijging die we bij veel opleidingen met elkaar hebben weten te realiseren. Dat smaakt naar meer, het is een kwestie van DOEN.”

Benieuwd naar de cirkels en de projecten waaraan wordt gewerkt? Verken dan de cirkelpagina's. De pagina's van de cirkels Flexibel en Interdisciplinair leren en Profilerende thema's staan live. Eind februari verwachten we dat alle cirkels een eigen pagina hebben. Hou deze omgeving dus goed in de gaten! Vragen en antwoorden over de strategische cirkels vind je op Weten & Regelen.

Lees ook uit deze serie:

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.