Haarlem,
26
februari
2021
|
11:27
Europe/Amsterdam

Inholland gaat het aantal studentendesktops afbouwen

We werken als Inholland steeds meer toe naar een omgeving waarin je flexibel kunt leren en werken. Zeker in de huidige tijd is het voor jou als student van belang dat je overal en wanneer je wilt, kunt studeren. Een goede laptop is hierbij onmisbaar.

We zien dat veel studenten al een eigen laptop hebben om te studeren en we werken hard om studeren vanaf je eigen laptop te ondersteunen. We werken zo steeds meer toe naar het onderwijs van de toekomst. 

Bring your own device
Om met ons onderwijs en onze dienstverlening aan te kunnen blijven sluiten op deze toekomstgerichte ontwikkeling verwachten we vanaf aankomend studiejaar dat je als student over een eigen laptop beschikt om te kunnen studeren, dit noemen we ‘Bring your own device’. 

Met je eigen laptop kun je, net zoals op een desktop van Inholland, werken in de applicaties die je nodig hebt voor je opleiding. Dit kan via onze eigen App-store. Om je te helpen een geschikte laptop te kiezen, hebben we een partnerleverancier bereid gevonden om aanbiedingen te doen via een speciaal ingerichte webshop die op een later moment online komt. Hier kan je ook hardware-accessoires kopen. Het staat je natuurlijk vrij om je laptop aan te schaffen waar je maar wilt. Een refurbished laptop is ook een goede optie. In alle gevallen is het belangrijk dat je bij je opleiding nagaat wat de specificaties zijn waaraan de laptop dient te voldoen.

Inrichting van locaties aanpassen passend bij Bring your own device
Omdat we zien en verwachten dat je als student een eigen laptop hebt om te studeren, hebben we opnieuw gekeken naar de inrichting van onze locaties. Op basis van de toekomstige ontwikkelingen is vastgesteld dat het behouden van het huidige aantal studentendesktops in de studielandschappen niet past bij Bring your own device.

We gaan daarom dit studiejaar het aantal studentendesktops afbouwen. Door de studentendesktops af te bouwen ontstaat ruimte die toekomstbestendig ingericht kan worden, passend bij de uitgangspunten van flexibel leren en werken.

Wat verandert er straks voor mij?
Je ziet straks dat een groot aantal studentendesktops is weggehaald en een klein aantal nog is blijven staan. Met iedere locatie stemmen we af wat er met de plekken gebeurt waar studentendesktops zijn weggehaald. We houden hierbij rekening met het inrichten van werkplekken die geschikt zijn voor het studeren op je eigen laptop en met het soort onderwijs wat op de locatie wordt aangeboden.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Deborah Kotzebue
14
January
2021
Goedemiddag,

Ik wil graag een kijkje nemen in de webshop om eventueel een device te kopen. Echter de link werkt niet. Kan ik op een andere manier de info krijgen?

Dank en groetjes,
Deborah
Daan Stet
15
January
2021
De link is aangepast!