Haarlem,
28
maart
2023
|
10:15
Europe/Amsterdam

Inholland onderzoekt: verduurzaming in land- en tuinbouw

De rol van bedrijfsadviseurs bij de overname van land- en tuinbouwbedrijven

Met de winst van BoerBurgerBeweging (BBB) is de kans groot dat strenge stikstofmaatregelen nog even op zich laten wachten. Sommige boeren en tuinders halen wellicht opgelucht adem, anderen beseffen dat ze alsnog hun langetermijnstrategie moeten omgooien om zeker te zijn van een toekomst in de land- en tuinbouw.

“Een belangrijk moment in de verduurzaming van bedrijven in de land- en tuinbouw is het moment waarop de nieuwe generatie op de plek komt van de oude generatie: de bedrijfsovername.” Aldus Gerry Kouwenhoven, associate lector Investeren in circulaire land- en tuinbouw bij Inholland. Ze onderzoekt, samen met studenten, land -en tuinbouwbedrijven en andere hogescholen de rol van bedrijfsadviseurs bij zo’n overname.

Paul Daniels, Algemeen secretaris Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs: “De agrarische sector beweegt al decennialang mee met datgene wat van hen verwacht wordt. Alleen gaan die veranderingen op dit moment ongelofelijk snel. De wil bij boeren en tuinders om te verduurzamen is er, maar ze willen ook zeker zijn van hun voortbestaan.” Veranderingen in de bedrijfsstrategie zorgt voor onzekerheid daarover. Bedrijfsadviseurs kunnen helpen deze onrust weg te nemen en de nieuwe generatie boeren en tuinders goed in positie te brengen. Daarmee kan de sector zich verder duurzaam ontwikkelen.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Nahied
29
March
2023
ha Gerry,
wat een mooi stuk. Fijn om te zien hoe de samenwerking tussen BFL/AFL z'n tot een vruchtbare samenwerking leidt waar de agrarische sector baat erbij heeft. Top gedaan!